Foto: Riet Pijnappels

Café Malawi: Zundert helpt Nicole van Elteren

ZUNDERT - Na het uitgebreide artikel in De Bode over Café Malawi komen de eerste inzamelingsacties gestaag op gang. Voetbalclub Moerse Boys is de eerste vereniging die concreet aanhaakt.


De debuterende hoofdklasser heeft toegezegd een actie op poten te zetten tijdens de wedstrijd Moerse Boys-Halsteren op zondag 1 december. Ook V.V. Zundert houdt een speciale inzamelingsactie bij de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar. Twee super initiatieven die hopelijk veel navolging ondervinden. Café Malawi vindt op zaterdag 28 december plaats. Een gevarieerd programma met reportages, acties, interviews en optredens, met de bedoeling geld in te zamelen voor het kinderhuis van de Zundertse Nicole van Elteren in Malawi. Nicole is die avond hoofdgast; ze is voor het eerst in bijna acht jaar terug in Nederland. Op 28 december is ook de dag van de ontknoping van allerlei acties die op dit moment worden opgezet. Er vinden gesprekken plaats met de winkeliersvereniging, de Bedrijvenkring, het verenigingsleven, de buurtschappen enzovoorts. Maar ook individuele bijdragen en acties zijn natuurlijk van harte welkom.

Verdubbeling

Ook op andere fronten wordt al druk overlegd, soms als 'stille diplomatie' achter de schermen, maar wel met resultaat. Zo is er nu al een toezegging binnen van de stichting Katholieke Wezenverzorging die het opgehaalde bedrag straks verdubbelt tot maximaal 8.000 euro. Dat betekent dat Café Malawi in theorie 16.000 kan gaan ophalen. Dat zou een geweldig resultaat zijn.

Doe mee

Café Malawi is op zoek naar iedereen die wil meehelpen met het opzetten van geldwervingsacties. Alle hulp is welkom. Meld je aan als vrijwilliger of als initiatiefnemer van een actie die past binnen de doelstelling van Café Malawi en stuur een mail naar: cafemalawi2019@gmail.com.

l

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>