De eerste drie van het Clubkampioenschap.
De eerste drie van het Clubkampioenschap. Foto: Peter Struijs

RTC Zundert sluit jubileumjaar af

Sport en vereniging

ZUNDERT - Om half vijf zaterdag verzamelden het overgrote deel van onze leden met hun partner zich in ons clublokaal De Valk in Wernhout om aanwezig te zijn op de jaarlijkse feestavond. Deze stond bijna geheel in het teken van de afsluiting van de festiviteiten rond het 40 jarig bestaan. Voor deze gelegenheid waren er heel wat oude foto’s en andere voorwerpen tentoongesteld welke een beeld gaven van de afgelopen veertig jaar.

Na een interview met Ces Snepvangers welke vanaf de oprichting lid is en waarbij hij vragen beantwoordde over zijn carrière als wielrenner werden ook de overige drie leden gehuldigd welke vanaf de oprichting lid zijn, namelijk Vic Brosens, Anton Nouws en Henk Mertens. Ook onze sponsors viel deze eer ten beurt.

Hierna werd er aangeschoven voor een uitgebreid en voortreffelijk buffet. Tussendoor werden ook de uitslagen bekendgemaakt van het Clubkampioenschap en de Aanwezigheidscompetitie.

Uitslagen

Clubkampioenschap: Daniël van Nijnatten 97 strafpunten; Janus Kustermans 106 strafpuntenl Rinus Wirix 136 strafpunten; André Kuijstermans 202 strafpunten; Elly Roovers 203 strafpunten

Aanwezigheidscompetitie: Rinus Wirix 37 ritten; Wim Wouters 36 ritten; Toon Antonissen, André Kuijstermans, Janus Kustermans en Karel Peeters allen met 35 ritten.

Hierna werden de aanwezigen verrast met een optreden van een zogenaamde Tonpraoter welke nu verkleed als wielrenner een conference hield waarin verweven een aantal anekdotes welke betrekking hadden op een aantal leden. Vervolgens is er nog lang na gekletst onder het genot van de nodige drankjes.

De viering van de avond ervoor heeft ongetwijfeld invloed gehad op de zondagmorgen. Of er nog mensen de weg zijn opgegaan is niet bekend. Wel hebben er nog vijf dappere leden deelgenomen aan de Veldtoertocht in Rucphen.

Programma

Voor a.s. zondag pakken we de draad weer gewoon op. Degenen die de weg op willen vertrekken om 09.00 uur bij De Valk en de deelnemers aan de Veldtoertochten hebben de keuze tussen Wouw en Baarle Hertog. Onderling zal aan het eind van de week beslist worden waarheen en hoe het vervoer geregeld wordt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief