Foto: Gemeente Zundert

Twee kruiseiken geplaatst in gemeente

ZUNDERT - In de gemeente Zundert zijn op twee plekken zogeheten kruiseiken geplant. Het betrof hier een activiteit in het kader van 'van der Hoeven 20-20'.


In het verre verleden werden bomen vaak gebruikt als grensaanduiding. Deze bomen werden gemerkt met een kruis, dat met een mes werd ingekerfd. De meest voorkomende bomen daarvoor waren eiken, vandaar de naam kruiseik.

Het planten van de bomen, twee stuks gesponsord door Treeport en geleverd door Boomkwekerij Buiks en geplant door loon-en grondbedrijf W. Huybregts, vond plaats bij de grensovergang Lentsebaan (waar vele eiken stonden vandaar de naam Tereik) en aan de Oude Postbaan op de grens van Zundert en Rijsbergen. Het planten aan de Oude Postbaan ging gepaard met enig ceremonieel, waarbij onder andere burgemeester Joyce Vermue, wethouder Twan Zopfi en de leden van de projectgroep van der Hoeven 20-20 officiële handelingen verrichtten.

Beide bomen worden opgenomen in het gemeentelijk register van monumentale bomen en ze zijn ter plekke overgedragen aan de gemeente als zijnde de nieuwe eigenaar. Ook worden de kruiseiken voorzien van informatiebordjes zodat iedereen kan lezen waarvoor en waarom ze daar staan. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>