Verschillende nieuwe talenten op het podium bij nieuwe RICH-productie A Meezing Rijsbergen
Organisatoren, muzikanten en zangers hebben al zin in een avondje in de kroeg van A Meezing Rijsbergen. FOTO MIEKE VAN MEER
Organisatoren, muzikanten en zangers hebben al zin in een avondje in de kroeg van A Meezing Rijsbergen. FOTO MIEKE VAN MEER (Foto: Mieke van Meer)

Verschillende nieuwe talenten op het podium bij nieuwe RICH-productie A Meezing Rijsbergen

RIJSBERGEN - Na twee keer een uitverkochte sporthal en een volle Sint Bavokerk kiest RICH, wat staat voor Rijsbergen In Close Harmony, deze keer voor een kleinere editie van het Rijsbergse muziekspektakel. En dat gebeurt niet zonder reden: in 2021 bestaat Harmonie Sint Cecilia 100 jaar. Dan pakt RICH extra uit.


Op 3, 4 en 5 januari 2020 maakt RICH van Koutershof in Rijsbergen een bruine kroeg waar iedereen bekende liedjes meezingt. Van Peter Koelewijn tot Robbie Williams en Davina Michelle. De muzikale begeleiding is in handen van harmonie Sint Cecilia. Voor de zang tekenen bekende en minder bekende dorpsgenoten. En natuurlijk het publiek zelf. Deze vierde editie heet niet voor niets: A Meezing Rijsbergen.

Uitverkocht

De voorstellingen waren snel uitverkocht. Fons van Kuijck (projectleider) en Carl van Kuijck (decor) leggen uit waarom ze mensen moesten teleurstellen die geen kaartjes meer konden bemachtigen. "In 2021 bestaat de harmonie 100 jaar. De jubileumvoorstellingen die we in oktober van dat jaar organiseren, worden echt groots. De voorbereidingen daarvoor zijn nu al gestart. Toch wilden we het na de Passion in 2018 niet te lang stil laten rondom RICH. Daarom kiezen we nu voor een kleinere opzet."

Spannend

De insteek is zoals RICH in 2013 begon: lokaal talent een groot podium bieden. Ook deze keer laat nieuw zangtalent van zich horen. Zoals de 12-jarige Ilse Baremans. Zij zag in 2018 de Passion en dacht: dat wil ik ook. "Zo'n groot podium is best wel spannend. Het leukste nummer dat ik zing is de Grease-medley."

In het orkest spelen dit jaar voor het eerst jongeren mee van het Sint Cecilia-jeugdorkest. Tijn Mathijssen (12) is een van hen. "Ik speel saxofoon. De nummers die we spelen zijn best moeilijk. Dus misschien dat ik soms een beetje playback. Mijn favoriete nummer uit de show is 'Hey Jude'." Naast jong talent ontbreken de vaste waarden niet. Toon Bastiaansen is al 63 jaar lid van Sint Cecilia. "Voor de muzikanten is RICH misschien wat minder interessant. De melodiepartijen neemt de zang dan voor hun rekening. Dat wil niet zeggen dat het voor ons een makkie is. Je moet heel alert zijn en vaak up-tempo spelen. Muziek betekent veel voor mij. RICH-voorstellingen vind ik net zo mooi om te spelen als gedragen muziek tijdens de Vloeiweide-mis."

Impuls

Fons van Kuijck: "Met RICH is Harmonie Sint Cecilia een nieuwe weg ingeslagen. Het is duidelijk dat we zo een breder en jonger publiek bereiken. Dat is goed, want we maken ook muziek voor het publiek. In de RICH-organisatie dragen veel jongeren hun steentje bij. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat deze wisselwerking een positieve impuls geeft aan de toekomst van Sint Cecilia."

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>