Afbeelding
Foto: Charles van Campenhout

Zundert in de startblokken voor Winter Wonder Land

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Kerstmis is hét gezinsfeest bij uitstek. Meer dan ooit is Winter Wonder Land Zundert de perfecte gelegenheid om alvast in de stemming komen voor de feestdagen. De twaalfde editie van het jaarlijks terugkerende evenement plaats, komende zondag 22 december 2019, is namelijk eerst en vooral gericht op de kinderen. Dat maakt Winter Wonder Land Zundert tot het perfecte gezinsuitje.

Een dagje heerlijk toeven in het gezellige centrum van Zundert. De in Winkelen in Zundert verenigde ondernemers zijn er al helemaal klaar voor. Zoals altijd hebben zij ook voor de komende editie weer met veel enthousiasme hun schouders onder het evenement gezet. Kunst, cultuur, entertainment en deelname van verenigingen uit de gemeente Zundert vormen wederom de belangrijkste ingrediënten van het festijn. Weg te denken is het evenement bijna niet meer. Sterker nog: Winter Wonder Land is in de gehele grensstreek inmiddels een begrip.

Creativiteit
Net als vorig jaar is door de ondernemers flink ingezet op het creëren van een heerlijke kerstsfeer. Met een sfeervolle en originele aankleding en versiering van de Molenstraat moet de bezoeker meteen in de juiste stemming komen. Suzanne Havermans van de werkgroep Winter Wonder Land heeft er alle vertrouwen in dat de ondernemers ook deze keer weer hun creativiteit zullen demonstreren. "Daar heb ik alle vertrouwen in`, zegt ze. `Voor de ondernemers geldt Winter Wonder Land immers ook als een soort open deurendag. Zij trekken dan ook steevast alle registers open om hun etalages te voorzien van prachtige versieringen, wat uiteraard uitnodigt tot een bezoekje. De moeite waard, want ondernemend Zundert staat erom bekend haar klanten flink in de watten te leggen. Voor de echte koopjesjagers is er bovendien een zogeheten ´Get Rid Of It´ overdekte wintermarkt`.

Gastvrij
Van 10.00 uur tot 17.00 uur zijn de gastvrije winkels in de gezellig versierde Molenstraat en omgeving geopend. Uiteraard is hierbij ook volop eten en drinken te verkrijgen. Van 12.00 uur tot 17.00 uur kan er genoten worden van de vele attracties. Die zijn eerst en vooral gericht op de kinderen. Zo maakt het overdekte springkussen met de gigantische Sneeuwpop van twee jaar geleden zijn comeback. Vanwege het grote succes in voorgaande jaren is er ook tijdens de komende editie van Winter Wonder Land weer ruimte gereserveerd voor het populaire treinstation dat halverwege de Molenstraat een tijdelijke plaats krijgt. De wat kleinere kinderen kunnen hier op het treintje stappen dat met hen een ritje door de Molenstraat maakt. Zeker zo leuk is de Kinderboerderij welke weer een gezellig plekje krijgt voor de Heilige Trudokerk. Nieuw dit jaar zijn de kamelen die door de Molenstraat paraderen. De kinderen die durven, mogen een spannend ritje op een van de kamelen maken. ´Last but not least´ is er voor de allerkleinsten nog een draaimolen op de Markt.

Reuzenorgel
Niet alleen de ondernemers geven hun visitekaartje af. Ook verschillende verenigingen en goede doelen uit de gemeente Zundert presenteren zich aan het publiek. Dat doen zij via door de ondernemersvereniging gesponsorde kramen. Het draagt alleen maar bij nóg meer beleving op straat tijdens Winter Wonder Land. Zin in oliebollen? Bij de oliebollenkraam zijn verse oliebollen te koop. Die zijn niet alleen overheerlijk, met de aankoop van oliebollen steunt u meteen ook het goede doel. Alle opbrengsten gaan dit jaar namelijk naar Stichting WensAmbulance Brabant. Blaaskapellen zorgen voor een sfeervolle muzikale noot. Een extra duit in het zakje doet hierbij het tijdens Winter Wonder Land opnieuw te bewonderen reuzenorgel in de Molenstraat. Vanzelfsprekend ontbreekt ook de traditionele Kerstman niet, dit jaar vergezeld door bijzondere figuren als een Rendier en een heuse Ballonnenman. Van 12.00 uur tot 17.00 uur flaneren zij door Winter Wonder Land. Even uitblazen? De horeca voorziet u graag van een natje en een droogje zodat u gezellig kunt nagenieten van de opgedane ervaringen en indrukken. Als het moet tot 's avonds laat!
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief