Afbeelding
Foto: Pixabay

Gemeente Zundert aan de slag met thema inclusieve gemeente

Door: Addo Sprangers Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Gemeente Zundert en Gehandicapten Platform Zundert werken samen aan een inclusieve gemeente waaraan iedereen naar vermogen kan participeren. Dat staat in de intentieverklaring die beide partijen woensdag ondertekenden.

De Gemeente Zundert vindt het belangrijk dat alle inwoners kunnen meedoen aan de Zundertse samenleving. Inwoners die hierbij moeite ondervinden, bijvoorbeeld door een fysieke beperking of mentale uitdaging, worden zoveel mogelijk ondersteund. Dit wordt onder andere gedaan door te zorgen dat wegen, gebouwen en dergelijke toegankelijk zijn. Ook de gemeentelijke dienstverlening en die van haar partners moet toegankelijk zijn. Daarmee sluit Zundert aan bij het VN-verdrag voor mensen met een beperking.

Ervaringsdeskundigen

Essentieel is de inbreng van de ervaringsdeskundigen. Gemeente Zundert en Gehandicapten Platform Zundert trekken samen op om invulling te geven aan een inclusieve gemeente met als credo 'Niets over ons, zonder ons'. De ambassadeurs van de Gemeente Zundert moeten zorgen voor de verbinding tussen de partijen, zodat de uitgangspunten van het VN-verdrag - gelijkheid, solidariteit, autonomie en participatie - onderdeel van het DNA worden bij het vormen van beleid.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief