Archieffoto van winterse taferelen in de Krochten.
Archieffoto van winterse taferelen in de Krochten. Foto: gvg

Trappistentrappers Kerstcross op tweede kerstdag

Sport en vereniging

WERNHOUT - Op de donkere dagen rond Kerst met matig tot slecht fietsweer en soms net iets teveel eten en drinken is het een hele opgave om telkens de motivatie te vinden om te gaan fietsen. Je weet al op voorhand dat het vies vuil en smerig gaat zijn, nat en koud en net zoveel tijd kwijt met het schoonmaken als met het fietsen zelf.

Maar we laten ons niet kennen. We blijven doorgaan, trainen doordeweeks en een mooie rit rijden op zondag want dat voldaan gevoel na afloop maakt het echt allemaal de moeite waard.
In de regen vertrok afgelopen zondag een groep van elf veldrijders richting Nieuwmoer, op de fiets heen en terug. Enkelen reden liever met de auto daarheen, gezien de omstandigheden wel begrijpelijk. Deze toertocht van KFC Nieuwmoer staat niet bekend als een topper onder de toertochten en ook deze keer hebben ze hun best gedaan om dat zo te houden. Zuinige pauzepost en het uitpijlen liet wat te wensen over, een enkeling kwam zelfs in het centrum van Rucphen terecht. Eenmaal terug op het parcours werd deze renner tot overmaat van ramp ook nog getroffen door twee lekke banden tegelijkertijd, alle reservemateriaal was welkom, ongeacht of het de juiste maat was. De overigen bleven gelukkig van materiaalpech gespaard. Tijdens de toertocht zelf viel er nauwelijks regen maar een slijkboel was het wel.

De wegploeg was vijftien man sterk bij het rijden van de Winterronde, de wat langere versie deze keer met een extra lus over Schijf. Ook zij hadden onderweg nauwelijks regen gezien maar aan opspattend water geen gebrek en dat is zeker geen pretje. Regen en spatwater zijn allebei nat maar die laatste is daarbij ook nog erg vuil waardoor gezicht en kleding behoorlijk smerig worden. Slechts één lekke band dus dat viel mee. Op een gevaarlijke situatie na met een auto die niet kon wachten met inhalen terwijl de groep linksaf draaide verliep de rit prima.

Programma
Tweede Kerstdag wordt onze jaarlijkse clubcross gereden in de Krochten in Wernhout. Inschrijven vanaf 9.00 uur aan de Krochtenweg.
Zondag 29 december rijdt de wegploeg de Winterronde met vertrek om 9.00 uur bij café van T. De veldrijders kunnen terecht in Westmalle en in Sprundel. De veldrijdersgroep vertrekt om 8.30 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief