Evaluatie van de RTC Zundert toertocht.
Evaluatie van de RTC Zundert toertocht. Foto: Ferdinand Lakens

Een goed begin voor de Trappistentrappers

Sport en vereniging

WERNHOUT - Een goed begin is het halve werk dus dat beloofd wat dit jaar want het begin was werkelijk prima op de eerste zondag in januari. Liefst 23 renners stonden om negen uur startklaar bij de wegploeg en het aantal Trappistentrappers dat deelnam aan de RTC toertocht was haast niet te tellen.

Een wegploeg van 23 man begin januari is uitstekend te noemen. Zij gingen op pad voor een hele geslaagde Winterronde, inclusief een extra lus om daarmee op bijna 83 km te komen. Er werd in één groep gereden en er werd stevig doorgefietst. Niets ging stuk, niets ging lek, alles liep naar wens.
Onze veldrijders hebben zich massaal aan de overkant bij de Valk ingeschreven voor de veldtoertocht van RTC Zundert, dat voelde ook voor de vele tientallen Trappistentrappers als een thuiswedstrijd. De weersomstandigheden waren prima en ondanks de wat zompige ondergrond zo links en rechts was het parcours ook goed te doen. Zoals we gewend zijn van onze collega’s liet het uitpijlen en de verzorging niets te wensen over en de attente verkeersregelaars verdienden beslist een compliment. De vele deelnemers hebben genoten van een hele mooie veldtoertocht.

Het nieuwe jaar
Er ging de laatste weken haast geen dag voorbij of er was wel een goede reden om het glas te heffen: onze clubcross-kampioenen huldigen, toertochten die om een uitgebreide evaluatie vroegen, de zondagse ritten met hun onvermijdelijke nazit en af en toe nog een verjaardag die gevierd moest worden. Maar ook het oude jaar uitdrinken, het nieuwe jaar indrinken en afgelopen zondag nog de toertocht van RTC die altijd in een feestje uitmondt (tot zover Dry January). Ja, het waren machtig mooie tijden voor de fervente liefhebbers van een goed glas bier. Wat dat betreft boffen we maar dat we thuis zijn in een café en niet bij een waterleidingbedrijf.
Intussen zijn we in het nieuwe jaar beland, vakantie voorbij, goede voornemens zijn gemaakt en misschien ook alweer vergeten. Maar eenmaal januari gaan we ons langzaam maar zeker toch weer richten op het nieuwe wegseizoen.

Maandag 27 januari staat de jaarvergadering op het programma met niet alleen een terugblik op afgelopen jaar maar vooral ook vooruit kijken naar dat nieuwe seizoen dat in maart begint, benieuwd wat het ons zal brengen.

Programma
Op zondag 12 januari kunnen de veldrijders in Putte en in Wortel terecht voor een veldtoertocht. Vertrek bij café van T om half negen, graag onderling afspreken waar de reis deze keer heen zal gaan. Voor de wegploeg is dat niet zo moeilijk, same place same time, de vertrouwde Winterronde met vertrek om 9.00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief