Komt dat zien: 'Volle Maon 30 jaar 't Sprookje'
De Volle Maon is een voorstelling door Zundert voor Zundert.
De Volle Maon is een voorstelling door Zundert voor Zundert. (Foto: Stichting Volle Maon)

Komt dat zien: 'Volle Maon 30 jaar 't Sprookje'

ZUNDERT - Traditioneel brengen de deelnemers van de Volle Maon jaarlijks een wervelende voorstelling op de planken. Ditmaal is er sprake van een bijzondere editie: voor het dertigste opeenvolgende jaar wordt er een show opgevoerd. Een jubileum waar men bij de Stichting Volle Maon betrekkelijk nuchter mee omgaat.


"De jaren zijn voorbij gevlogen en ik heb het altijd met veel plezier mee helpen organiseren", vertelt bestuurslid Ruud van Unen. "Hoofdzakelijk was ik verantwoordelijk voor het decor. Ik ben erbij gekomen omdat mijn vrouw Conny al van begin af aan meespeelt". Ed Sprenkels heeft al dertig jaar zitting in het bestuur, de laatste jaren als voorzitter. Daarnaast vervult Cees van Overveld de functie van secretaris en is Jenny Zagers belast met de taak van penningmeester.

Historie

In 1988 stopte de carnavalsvereniging De Maonblussers met de organisatie van de bonte avond onder de naam Volle Maon. Het evenement werd in 1989 door de corsobuurtschap 't Stuk overgenomen met als doel een extra centje voor de kas te vergaren. De eerste voorstelling met de nieuwe organisatie was in januari 1990. Na een jaar hield het bestuur van buurtschap 't Stuk het al voor gezien. Een zelfstandige groep vanuit deze buurtschap ging echter door, om weer enkele jaren later Stichting Volle Maon op te richten. Het doel van de stichting is om een open podium te creëren en te faciliteren waar in principe iedereen welkom is die een komisch stukje cabaret ten tonele wil brengen, eventueel aangevuld met muziek of dans. Achter de schermen werkt steevast een ploeg van vrijwilligers voor het verzorgen van grime, licht, geluid, video-opnames, fotografie, podium, catering enzovoorts. Het eerste jaar speelde men in zaal Victoria, daarna bij De Roskam en daarna dertien jaar bij Romantica. De laatste vijftien jaar vinden de voorstellingen plaats in het huidige CCZ De Schroef, waar het gezelschap zich na een wat onzekere periode weer erg thuis voelt.

Deelnemers

Cabaretgroep 't Stuk speelt alweer dertig jaar mee en de cabaretgroep van KPJ Zundert doet ook al weer minimaal 25 jaar mee. Bij deze groepen zitten dan ook spelers bij die al 25 jaar of langer mee spelen en een groot deel van hun vrije tijd voor de Volle Maon-avonden inzetten. We mogen wel zeggen dat dit een voorstelling is door Zundert voor Zundert. Daarnaast speelt dit jaar ook weer mee Paul Jochems en niet te vergeten de huisband Full Moon Orchestra die speciaal voor deze gelegenheid in het leven is geroepen. Ooit was er een presentator, maar later is men overgegaan naar een thema en wordt er tussen de pauzes een doorlopende voorstelling opgevoerd met uiteraard een altijd gezellige nazit.

Thema

Dit jaar is het thema 'Volle Maon 30 jaar 't Sprookje', waarbij menig onderwerp over Zundert en verschillende personen uit Zundert aan bod zullen komen. Wie weet komt u ook nog voorbij. De Volle Maon-avonden vinden dit jaar plaats op 17, 18, 24 en 25 januari om 20.00 uur. Daarnaast is er een middagvoorstelling op 19 januari om 14.00 uur. De kaartverkoop loopt via de website www.vollemaon.nl.

BIJDRAGE DRÉ VAN NISPEN

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>