Hoge verwachtingen in Putte.
Hoge verwachtingen in Putte. Foto: Berry Hack

Trappistentrappers supporteren in Rucphen

Sport en vereniging

WERNHOUT - De meeste aandacht ging afgelopen zondag eens een keer niet naar onze eigen activiteiten maar naar het NK veldrijden in Rucphen. Lekker dichtbij huis, alle grootheden aan de start waaronder twee clubgenoten en gratis entree, dan zijn we er als de kippen bij.

De twee favorieten voor de eindwinst, Alvarado en van de Poel, deden wat we al een beetje verwacht hadden. Zij lieten er geen twijfel over bestaan wie het sterkste is. Maar ook onze clubgenoten Stan Godrie en Sieben Wouters hebben met respectievelijk de vijfde en de zevende plaats een bijzonder knappe prestatie geleverd.

Zondagsritten

Het begon eigenlijk zaterdag al toen diverse leden besloten om ’s middags een rondje te rijden ter compensatie van de te missen zondagochtendrit in verband met het NK bezoek. Een groepje reed op de weg en een ander groepje zocht de bossen op. Verrassend genoeg stond er zondagochtend toch nog een wegploeg van 28 man bij van T. In twee groepen werd de Winterronde gereden, de twaalf man tellende eerste groep deed er een extra lusje bij, de tweede groep had aan het gewone rondje wel genoeg met zoveel wind en soms wat regen. Enkel een korte stop om het regenjasje aan te doen, hoewel sommigen liever hun regenjasje droog hielden dan zichzelf.

Respect voor die enkele veldrijders die zondagochtend met die harde koude wind op de fiets naar Wortel reden. Een zevental leden reed daar een mooie maar zware veldtoertocht met hele glibberige passages en zwaar geaccidenteerde stukken erin. Langs de gevangenis van Wortel maar die was nu op slot, daar mochten we niet in. Er uit komen is gemakkelijker, naar hem wordt nog naar gezocht.

Ook in Putte waren onze mensen present, als daar al modder was dan kon je er prima omheen rijden. Druk was het er wel met soms wat vertragingen tot gevolg maar het was er prima fietsen.

Jaarvergadering

De uitnodigingen zijn als het goed is door iedereen ontvangen en de agenda voor deze avond is bekend. Maandagavond 27 januari bij café van T in Wernhout. De aanvang van de vergadering is 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur en of het uitloopt hangt van de voorzitter af. Alle leden zijn van harte welkom op deze avond.

Programma

Aanstaande zondag 19 januari staan de veldrijders opnieuw voor een moeilijke keuze, er wordt een veldtoertocht georganiseerd in Etten-Leur, in Brasschaat en in Huijbergen. Stuk voor stuk mooie tochten maar je kunt maar aan eentje meedoen. Zoals altijd geldt ook nu, in goed overleg kom je er vast wel uit. Vertrek in ieder geval om 8.30 uur in Wernhout. De wegploeg vertrekt om 9.00 uur bij café van T voor de Winterronde.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief