Podium masters Dick Jaspers, Barry van Beers, Harrie van de Ven, John Tijssens.
Podium masters Dick Jaspers, Barry van Beers, Harrie van de Ven, John Tijssens. Foto: Ton Smilde

Jaspers goud en van Beers zilver op NK

Sport en vereniging

ZUNDERT - Na drie dagen streden op zondag 19 januari streekgenoten Dick Jaspers en Barry van Beers om de titel 'Master 2020'. Zij bereikten beide de kwartfinale, beide door drie overwinningen in de poule fase. Op zaterdagavond vonden deze kwartfinales plaats. Dick Jaspers had in de kwartfinale een walk over op Dave Christiani, met 40-22 in 17 was het geen echte strijd en wist Jaspers zich dus makkelijk te plaatsen voor de halve finale. Hoe anders was dat in de ware thriller die tussen Barry van Beers en Raimond Burgman plaatsvond. Zij waren in een spannende strijd verwikkeld waar van Beers uiteindelijk aan het langste eind trok met 40-38 in 26 beurten.

Op zondagochtend plaatste Jaspers zich als eerste voor de finale. Ditmaal was het een zwaar begin van de partij voor Jaspers, maar wist hij uiteindelijk toch John Tijssens te kloppen met 40-26 in 31. Een gemiddelde waar menig biljarter jaloers op is, maar voor Jaspers toch een stuk onder zijn normale niveau.

Om 12.30 uur mocht van Beers ten strijden trekken tegen Harrie van de Ven. Beide spelers gingen enorm goed van start en maakte de één een serie, reageerde de ander gelijk met een serie. Tot de pauze ging het gelijk op maar door een serie van 9 van van Beers werd een gat geslagen wat van de Ven niet meer gedicht kreeg. Met de mooie cijfers 40-29 in 23 ging van Beers dan ook tevreden de finale in.

Om 15.00 uur was het dan zover, de 21e Masters finale voor Jaspers, de 1e voor van Beers. Op papier Jaspers veruit favoriet, maar het moet altijd eerst gespeeld worden alvorens de titel mee naar huis kan. Tot aan de pauze laat van Beers zijn tanden zien, maakt het Jaspers erg moeilijk en gaat zelfs met een minimale voorsprong de pauze in, 21-18 in 17 beurten voor van Beers. Na de pauze weet van Beers niet meer te scoren, er komt moeilijk spel en Jaspers laat zijn kwaliteiten zien. Hij begint te scoren, maakt serietjes en loopt al vrij snel weg bij van Beers, die na de pauze maar 1 carambole meer weet te maken. Uiteindelijk haalt Jaspers met een eindstand van 40-22 in 25 zijn 20e Masters titel binnen.

Tijdens de Masters werd verder nog aangekondigd dat het EK voor heren individueel dit jaar ook in Berlicum gespeeld wordt. Tevens heeft de NOS een uitzending van 30 minuten aan de finale gewijd en zal Ziggo Sport ook nog de nodige samenvattingen laten zien. Met tevens een Wereldbeker in Veghel, het WK junioren en WK dames in Heerhugowaard in het verschiet is Nederland goed op weg met promotie van de biljartsport.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief