De Boomfeestdag wordt ook in de gemeente Zundert al jaren gehouden. In 2017 plantten kinderen, onder toeziend oog van de toenmalige wethouder Piet Utens, bomen in Achtmaal.
De Boomfeestdag wordt ook in de gemeente Zundert al jaren gehouden. In 2017 plantten kinderen, onder toeziend oog van de toenmalige wethouder Piet Utens, bomen in Achtmaal. Foto: Charles Luijten

Viering van 65ste editie Nationale Boomfeestdag in 2021 in gemeente Zundert

Door: Peter Houtepen Algemeen

ZUNDERT - Op woensdag 17 maart 2021, dus niet dit maar volgend jaar, wordt de 65ste editie van de Nationale Boomfeestdag in de gemeente Zundert gevierd. Op het nieuwe thematische park van Business Centre Treeport (BCT) worden bomen geplant en duiken kinderen in de wereld van de boomkwekerij sector om ze enthousiast te maken voor dit vakmanschap. 

Wethouder Johan de Beer en directeur Chantal van Kuyck van BCT Partners bv zijn ontzettend tevreden dat de lancering van de Nationale Boomfeestdag 2021 in hun gemeente én op hun terrein plaatsvindt. Stichting Nationale Boomfeestdag is al jarenlang het goede doel van Vakbeurs GrootGroenPlus. 

In 2021 worden honderden kinderen van de verschillende kernen in de gemeente Zundert betrokken bij de eerste aanplant op de nieuwe locatie langs de A16. Dit maakt de binding en band in boomkwekerijgemeente Zundert nog sterker en warmer. Peter Derksen, directeur Stichting Nationale Boomfeestdag, geeft aan dat het organiseren van een Nationale Viering Boomfeestdag op dit unieke terrein, wat zo verweven is met bomen, deze 65ste editie in 2021 erg bijzonder maakt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief