Afbeelding
Foto: Charles van Campenhout

Jaarlijkse Kwekerijenloop Zundert weer in aantocht

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Van Goghloop Zundert, Treeport Zundert en West Brabantse Triathlon Vereniging houden komende zondag samen de vierde editie van de Kwekerijenloop. Met de (verwachte) betere weersvoorspellingen ten opzichte van vorig jaar hoopt de organisatie op een mooie opkomst van lopers, natuurliefhebbers, fanatieke sporters en wandelaars.

Tijdens de Kwekerijenloop worden lopers en wandelaars langs prachtige Zundertse plekjes geleid en over gewoonlijk niet (altijd) toegankelijke percelen van de verschillende kwekerijen. De deelnemers krijgen hierbij een kijkje in de keuken, waarbij te zien is wat er allemaal gebeurt in een kwekerijenloods, wat voor producten er worden gekweekt en hoe kwekers een en ander realiseren. Voor kwekers een mooie gelegenheid op hun passie voor het vak te tonen en over te dragen op de geïnteresseerden. De Kwekerijenloop is voor iedereen toegankelijk. Er wordt ook geen tijdsregistratie toegepast om alle lopers rust te geven. Daardoor komt er geen druk te staan op de deelnemers en kan iedereen op zijn gemak van zijn of haar wandeling genieten. Mochten lopers geïnteresseerd zijn in het timen van hun duurloop, kan dat via eigen telefoon of sporthorloge. Zowel wandelen als hardlopen is mogelijk.Ook dit jaar is heeft het bestuur hard gewerkt om er een mooie route van te maken. De Kwekerijenloop bestaat uit twee routes: één van ongeveer 6 km en de ander van 11 km. De route gaat over afwisselende stukken grond. De ene keer lopen deelnemers over een betonnen vloer van een kas en de andere keer weer in een modderig pad.

Start

De start voor van de Kwekerijenloop is dit jaar bij Café Neefs, gelegen aan de Molenstraat 129 in Zundert. Er is een vrije start tussen 09.30 uur en 12.00 uur. Voorinschrijving is dit jaar niet van toepassing. Deelnamekosten zijn vier euro per persoon, kinderen tot en met 12 jaar betalen drie euro. Meer informatie: https://www.vangoghloopzundert.nl/kwekerijenloop/.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief