Voorzitter Denis-Jan (r) met aftredende bestuursleden Judith en Wil.
Voorzitter Denis-Jan (r) met aftredende bestuursleden Judith en Wil. Foto: Eddy Heijnen

Trappistentrappers naar WK Veldrijden

Sport en vereniging

WERNHOUT - Het lijkt afgesproken werk maar het berust toch echt op toeval dat zondagochtend voor de derde keer op rij precies 28 clubleden klaar stonden voor de Winterronde. Uiteraard wordt er dan gesplitst in twee groepen.

De eerste groep telde dertien deelnemers. Zij legden hun ruim 82 km lange rit af onder een weldadig zonnetje, in een zeer net tempo en zonder enig ongemak. Dat zelfde kunnen we zeggen over de tweede groep al lag het tempo net iets lager, maar dat is ook de opzet. Beide groepen reden de extra lus over Schijf en Stuivezand erbij.

Onze veldrijders hebben ook genoten van het mooie fietsweer, eindelijk weer eens de zon erbij. Een groep besloot om in Kalmthout aan de start te verschijnen, sommigen van hen ook nog op de fiets heen en terug, goed voor 80, sommigen zelfs 100 km. Een mooie en goed verzorgde rit met flink wat lange rechte stukken maar wel twee keer een pauzepost op de langste afstand. Behoorlijk druk ook waardoor deze keer zelfs op zondag files rond St Job ontstonden. Een andere groep verkoos de tocht in Huijbergen, volgens hen niet alleen de mooiste tocht van het seizoen maar ook de zwaarste met veel klimmen en dalen. Het is veelzeggend als zelfs onze goed getrainde veldrijders nog enkele keren moesten afstappen en hun fiets naar boven moesten duwen, naar beneden fietsen lukte wel. Als je goed op de pijlen lette was het parcours wel te volgen, dan was het ook genieten met een hoofdletter G van Goh wat genieten we toch.

Jaarvergadering

Op de eerste plaats een hartelijk bedankt, namens alle leden, aan de aftredende bestuursleden Judith van der Kloof en Wil Wouters. Hun geweldige inzet door de jaren heen is van wezenlijk belang geweest voor het groeien en bloeien van onze mooie vereniging. Colin Maas is gekozen als nieuw bestuurslid. Een handje proficiat, bloemen en de wisseltrofee gingen naar onze clubkampioenen, Gerda Nouws en Willy Kustermans. Twee leden die dit niet alleen door hun veelvuldige aanwezigheid bij de clubritten maar ook door ronduit goed te fietsen dubbel en dwars verdiend hebben. Jos Hereijgers en Frank Roelands kregen een leuke attentie in verband met hun vijfentwintig jarig lidmaatschap. Na de plichtmatigheden was het tijd voor een interactieve sessie waarin diverse actuele onderwerpen binnen onze vereniging aan de orde kwamen. Het zal nog een hele klus worden voor het bestuur om de hierbij verzamelde gegevens om te zetten in daden.

WK Veldrijden

Zondag gaan we allemaal duimen voor onze clubleden Sieben Wouters en Stan Godrie die om 14.30 uur bij de elite van start gaan op het WK veldrijden in het Zwitserse Dübendorf. Heel erg veel succes gewenst mannen!

Programma

Voor diegenen die zondag 2 februari graag zelf nog willen veldrijden voordat ze op TV naar het WK gaan kijken is de toertocht van de Hoogstraatse Wielertoeristen de enige optie, inschrijven bij het Klein Seminarie aan de Vrijheid. Onze veldrijdersgroep vertrekt om 8.30 uur bij café van T in Wernhout. De wegploeg vertrekt daar om 9.00 uur voor de Winterronde.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief