Afbeelding
Foto: Eigendom KSE

KSE-rector Peter van Heusden benoemd tot Ridder in Orde van Oranje-Nassau

Door: Monique Jansen OUD Cultuur

RIJSBERGEN - KSE-directeur Peter van Heusden heeft donderdag een koninklijke onderscheiding gehad. Die kreeg hij bij zijn afscheidsreceptie op de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE). Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn uitzonderlijke verdiensten.

Van Heusden startte 41 jaar geleden op de KSE. Eerst als docent, vervolgens als conrector en de laatste tien jaar als rector. In die tijd heeft hij zijn stempel gedrukt op het onderwijs, zowel in Etten-Leur als in de regio. Zijn uitgangspunt was daarbij een goed lesaanbod en talentontwikkeling voor leerlingen. En ook goede aansluiting van het basisonderwijs en het vervolgonderwijs. Om dit te realiseren startte hij verschillende initiatieven en zocht hij nadrukkelijk de samenwerking en verbinding op.

De rector was en is ook betrokken in het bestuur van verschillende (onderwijs)organisaties, zoals het Regionaal Samenwerkingsverband voor passend onderwijs in Breda. Daarnaast zette hij zich in voor de zusters Franciscanessen van Etten-Leur en de voetbalvereniging VVR in Rijsbergen, waar hij in 2012 tot 2019 voorzitter was.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief