Karlijn Tax (l) en Indra van Dijck (r).
Karlijn Tax (l) en Indra van Dijck (r).

Twee keer zilver voor Olympia Wernhout

Sport en vereniging

WERNHOUT - Het wedstrijdseizoen is in volle gang voor Olympia Wernhout. Voor velen heeft de eerste plaatsingswedstrijd, en soms zelfs de tweede wedstrijd, al plaatsgevonden, met succes!

25 januari hebben Noa van der Linden en Nikki Tax hun eerste wedstrijd geturnd op regionaal niveau. Natuurlijk super spannend en de zenuwen waren ook wel zichtbaar. Tijdens hun oefeningen was dit gelukkig niet zichtbaar en ze turnden alsof ze dit al jaren deden. Dit leidde tot een 2e plaats op sprong voor Noa en een 4e plaats op brug voor Nikki. In het eindklassement eindigden zij op de 11e (Noa) en 12e (Nikki) plaats.

Hebe Lodders kwam dezelfde dag ook in actie. Dit was voor haar al haar tweede wedstrijd in het seizoen, ook bij haar waren de zenuwen aanwezig, maar deze kon zij naast zich neerleggen op het moment dat de wedstrijd begon. Ondanks een flinke val tijdens het inturnen op balk herpakte zij zich zonder twijfel. Met onder andere het 3e hoogste punt op brug werd zij in het eindklassement 8e. Hiermee heeft zij zich geplaatst voor de regiofinale.

Afgelopen weekend hebben Miek Goorden, Lotte van Dessel en Hanneke de Bruijn hun plaatsingswedstrijd geturnd. Alle drie voor het eerst in de keuzeoefenstof, wat betekent dat zij voor het eerst een eigen oefening konden maken. Hartstikke spannend, maar vooral ook heel leuk. Alle drie straalden toen zij op hun eigen gekozen muziek hun vloeroefening mochten tonen. Miek kreeg van de jury een heel mooi puntentotaal van 42.100, wat betekent dat zij 16e werd in dit enorm sterke deelnemersveld. Lotte had wat kleine foutjes op balk en werd 23e. Hanneke heeft één toestel minder geturnd, waardoor de 25e plek onvermijdelijk was.

IIndra van Dijck, Elmira Peeters, Annemarie Kools, Isabel Verschuuren, Karlijn Tax, Fleur Roovers, Sanne Top en Angèle de Bruijn turnden ook afgelopen weekend in Dinteloord. Voor Indra haar eerste regionale wedstrijd, maar dit was niet te zien. Ze turnde strak en zelfverzekerd. Met een 1e plaats op brug en een 3e plaats op balk heeft zij zichzelf naar de tweede plaats in het eindklassement geturnd. Zij mocht dan ook de zilveren medaille omhangen!

Bij de senioren waren veel leermomenten, veel momenten waarbij angsten zijn overwonnen en zijn doelen behaald of gesteld. Elmira turnde een hele stabiele wedstrijd waarbij zij vaak in de top 10 eindigden per toestel. Hierdoor werd zij 11e in het eindklassement! Annemarie had helaas een aantal vallen, maar turnde verder heel netjes. Dit resulteerde alsnog in een 13e plaats in het eindklassement. Voor Isabel was het allemaal nieuw, veel ervaringen opgedaan en genoten van de wedstrijd. Zij eindigde op een 15e plaats. Angèle heeft helaas door een blessure de wedstrijd niet af kunnen maken en eindigden hierdoor op de laatste plaats. Sanne hield zich goed staande als eerstejaars senior in de 4e divisie. ZIj werd 13e in dit ervaren deelnemersveld. Fleur wordt elk jaar sterker in de 4e divisie. Met een 3e plaats op vloer en 4e plaats op balk turnt zij zich naar een 7e plek in het eindklassement! Tot slot Karlijn, die met een geweldige wedstrijd het seizoen start. Zij had het beste punt op sprong, werd 3e op zowel brug als balk en behaalde op vloer de 5e plaats. Met deze hoge scores turnde zij zichzelf naar de tweede plaats in het eindklassement. Ook zij mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen![l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief