Deze jongens voelen zich goed thuis in de bibliotheek en tekenen waar ze blij van worden.
Deze jongens voelen zich goed thuis in de bibliotheek en tekenen waar ze blij van worden. Foto: Riet Hereijgers

Voorlezen, doet u ook mee

Sport en vereniging

RIJSBERGEN - De afgelopen weken hebben vele peuters en kleuters kennisgemaakt met “Moppereend”, het voorleesprentenboek van 2020. Of zij bezochten de bibliotheek voor een voorleesmoment, of zij hoorden het verhaal op school, of wellicht heeft u het thuis voorgelezen.

Het prentenboek Moppereend stond de afgelopen 2 weken centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen. In de bibliotheek was er behalve dit interactieve voorleesboek ook ruimte om samen bezig te zijn rondom het thema van het boek. Eend was mopperig omdat de vijver droog is komen te staan, tevens waren er geen vrienden om mee te spelen. Aan de kinderen werd gevraagd waar zij mopperig, boos of een beetje sip, van werden. En waarvan ze vervolgens weer blij en vrolijk zouden worden. Talloze antwoorden waarvan de kinderen weer blij werden, zoals: een kinderverjaardag, de zon, snoepjes en chips, samen spelen, slingers en ballonnen, de school en hun mamma’s en pappa’s. Ieder kreeg een zwart tekenpapier en een regenboog kleurpotlood om het zwarte papier weer op te vrolijken. Het verhaal loopt natuurlijk goed af, het gaat regenen, heel hard regenen, en Moppereend kan weer in de vijver zwemmen en spelen met alle andere dieren. En de grote “megantische” regenwolk maakt plaats voor een prachtige regenboog.

Bibliotheek
Bent u ook benieuwd geworden naar Moppereend? Het prentenboek van de schrijver Joyce Dunbar en illustrator Petr Horácek is gratis te leen in de bibliotheek. Jaarlijks wordt er een top 10 van prentenboeken samengesteld. Naast deze top 10 zijn er nog veel meer prenten- en kijkboeken, aanwijsboeken, zoekboeken, versjes- en rijmpjesboeken, en eenvoudige weetjesboeken om samen met jonge kinderen te bekijken en voor te lezen. Ga hiervoor eens langs bij de bibliotheek.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief