'Bonte Avond is groot buffet met voor ieder wat lekkers'
In de Koutershof in Rijsbergen wordt de laatste hand gelegd aan de 40ste editie van de Bonte Avond.
In de Koutershof in Rijsbergen wordt de laatste hand gelegd aan de 40ste editie van de Bonte Avond. (Foto: Rinske van Beers)

'Bonte Avond is groot buffet met voor ieder wat lekkers'

RIJSBERGEN - Zondagmorgen. In de Koutershof wordt de laatste hand gelegd aan de 40ste editie van de Bonte Avond. Een enthousiaste groep medewerkers zet de laatste puntjes op de i en zoals u van hen gewend bent, zetten zij alles op alles om u straks een leuke avond te bezorgen.


Al in juli hebben de schrijvers elkaar ontmoet om de eerste ideeën uit te wisselen. Daarna gaat ieder zijn eigen weg en aan de slag met één of meer onderwerpen. In augustus vindt de eerste schrijversbijeenkomst plaats en worden onderwerpen verder uitgewerkt. Zo ontstaat er stukje bij beetje een programma. In oktober gaan de eerste repetities van start en worden teksten keer op keer herschreven totdat de voorstelling staat zoals hij nu is.

Titel

De titel 'Bende neutraal' kwam tot stand via zo'n dertig voorstellen waar iedereen in mee heeft gedacht. De titel is op meerdere manieren uit te leggen. Eén interpretatie kan zijn: "Mag ik nog alles zeggen?" Volgens debutant schrijver Heddy Hendrickx is het antwoord op deze vraag volmondig ja, zolang het maar niemand kwetst. Of slaat de titel wellicht op genderneutraal? Een veelbesproken onderwerp. Maar misschien heeft het wel betrekking op de gezellige Bonte Avond-bende, waar iedereen met veel plezier maanden aan werkt en wat ook duidelijk zichtbaar is. Neutraal of niet? Het oordeel is aan u, de bezoeker.

Saamhorigheid

De werkgroep bestaat uit zo'n vijftig personen. Saamhorigheid staat voorop: iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en taken die optimaal worden benut, maar niemand is beter dan de rest. "We doen dit samen met als enige doel Rijsbergen een mooie avond uit te bezorgen. Dat is wat meewerken aan de Bonte Avond zo bijzonder maakt".

Publiek

Met de Bonte Avond wil de werkgroep een gevarieerd publiek bereiken: er is voor iedereen wat te zien en te lachen, waarbij eenieder zijn eigen herkenning zal vinden. Al enkele jaren worden scholieren van groep 5 van de basisschool uitgenodigd om een kijkje achter de schermen te nemen. Op die manier wordt betrokkenheid bij de jeugd ontwikkeld, wat goed is voor de toekomst van de Bonte Avond. Ook dit jaar is er een 65+ middag, waarbij senioren optimaal kunnen genieten. Carnavalsgroepen beschouwen de avond als een mooie start van het carnaval.

Diversiteit

Diverse typetjes en vele onderwerpen passeren straks de revue. Zowel in de gemeente Zundert als in de rest van de wereld is weer genoeg spraakmakends gebeurd voor een avondvullend programma, met ook dit jaar weer een gastoptreden van een bekende Rijsbergenaar. Het fenomeen 'genderneutraal', de mannen van tegenwoordig, de burgemeester, de postbezorging, noem maar op: het zijn allemaal dankbare onderwerpen om met veel humor en op geheel eigen wijze te presenteren.

Nieuwsgierig

Bent u ook al nieuwsgierig hoe dit er allemaal uit gaat zien? De laatste puntjes worden op de i gezet. Maandag was de techniek nog druk bezig met het afstellen van licht en geluid. Tijdens de generale repetitie moet er hier en daar misschien nog wat bijgesteld moeten worden, maar vanaf 7 februari gaan de medewerkers aan de Bonte Avond tien voorstellingen lang voor u knallen.

BIJDRAGE RINSKE VAN BEERS

Bonte Avond

Speeldata van 7 februari tot en met 16 februari 2020. Reserveringen via tel. (076) 2003667 op donderdag 6 februari tussen 19.00 uur en 20.00 uur. Surf voor meer informatie naar www.aopelaanders.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>