Foto: Sandra Smits
FOTO'S

Sfeervolle Grote Optocht in Aopelaand

RIJSBERGEN - Er werd, indachtig het motto, flink wat 'afgedwaold' tijdens de Grote Optocht in 't Aopelaand maandagmiddag. Tot vermaak van de vele belangstellende carnavalsvierders.


Het mocht dan een beetje regenachtig zijn bij de start van de leutstoot, een kniesoor die daar op lette. De optocht ging tenminste door en dat was in veel andere plaatsen in de provincie niet het geval. Zaterdagavond al besloot CV De Aopelaanders tot een afgelasting van de optocht op zondag  vanwege de slechte weersvooruitzichten. Het risico op incidenten tijdens de optocht werd  te groot geacht. Onstuimig weer met harde wind brengt gevaar met zich mee voor de deelnemers aan de carnavalsoptocht en de belangstellende carnavalsvierders langs de route. De route werd daarom doorgeschoven naar maandag. Daar kwam zondag de mededeling bovenop dat  de Grote Optocht van 't Aopelaand op maandag met één uur werd vervroegd naar 12.30 uur, ook deze keer met het oog op de weersvoorspellingen.

Grote winnaar van de Optocht werd Konstaant Aandurs met een eerste prijs bij de Grote Wagens en de Publieksprijs. De Gieters werden uitgeroepen tot Meest Carnavalesk. In de verschillende categorieën waren er eerste prijzen voor Buurman & Buurman 4.0 (Kleine Wagens), Sjas Marpatters 2.0 (Grote Groepen), CV Eindelijk (Kleine Groepen) en Jan Haazen (Individueel).

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>