Familie, vrienden en quizfanaten steunen Stichting Tess.
Familie, vrienden en quizfanaten steunen Stichting Tess. Foto: Dayenne van Alphen

Mooie opbrengst voor Stichting Tess

Sport en vereniging

RIJSBERGEN, Op zaterdagavond 7 maart liep de Harmoniezaal lekker vol met enthousiaste mensen die een goed doel kwamen ondersteunen. Quiztwins Ron en Frank Verheijen organiseerden namelijk een pubquiz om geld in te zamelen voor Stichting Tess. Deze organisatie zamelt geld in om dolfijn ondersteunende therapie in Curaçao mogelijk te maken voor kinderen met een beperking. Sem, de zoon van initiatiefnemers Arian en Dayenne van Alphen staat op de wachtlijst om deel te nemen aan deze twee weken durende therapie.

Toen Ron en Frank werden benaderd door Arian om hem te helpen bij het organiseren van een pubquiz voor Stichting Tess hoefden zij niet echt na te denken: “Wij waren al langer op zoek naar een goed doel waar wij onze quiz een keer aan wilden verbinden. Toen wij werden gevraagd twijfelden we dan ook geen seconde. Het is hen enorm gegund.”

De avond begint met een kleine presentatie van de dolfijn ondersteunende therapie. “Toen ik het filmpje zag schoot ik wel even vol. Ik had geen idee dat er zoveel kwam kijken bij zo’n reis. Het is niet alleen even zwemmen met dolfijnen. Het is veel meer dan dat. De hele dag is een team van specialisten bezig met intensieve therapie voor de kinderen. Een bijzondere ervaring voor de hele familie”, aldus één van de deelneemsters van de quiz.

Interactieve avond

In een gezellige sfeer wordt met 21 teams van 4 tot 5 personen gestreden om de winst. Niet alleen de nummers 1 tot en met 3 gaan met mooie prijzen naar huis. Ook het sportiefste en het meest originele team ontvangt een leuke prijs.

Met medewerking van de ludieke gelegenheidsband “Penny de Jager Sjoworkest” ontstaat er een feestelijke avond. John Lips speelt solo op gitaar diverse tunes en liedjes die vervolgens door de deelnemers geraden moeten worden. Een interactieve avond met bekende muzikale intermezzo’s voor jong en oud.

Enorm gesteund

De opbrengsten van deze avond bestaan uit het inschrijfgeld en ook een deel van de omzet van de drankjes en hapjes wordt geschonken aan Stichting Tess. Een loterij met mooie prijzen, welke allen werden geschonken door lokale ondernemers, zorgden voor verdere aanvulling van het bedrag. “We hebben veel hulp gehad, zoals van Anna Pemen die ons veel werk uit handen heeft genomen. Wij voelen ons enorm gesteund door iedereen en hadden nooit op zo’n grote opkomst durven hopen.” Aldus Arian.

Dayenne: “Buiten het geweldige geldbedrag van € 1.668,00 wat we hebben opgehaald, doet het ons in de eerste plaats goed om mensen bij elkaar te zien die tijd hebben vrij gemaakt voor Sem.

Super lief dat er zoveel familie, vrienden en quizfanaten kwamen om ons te supporteren, om Sem zijn ontwikkeling verder te stimuleren door de dolfijntherapie! Bedankt.”

U kunt natuurlijk nog altijd doneren. Hoe meer geld er beschikbaar komt, des te eerder kan Sem naar Curacao. Voor meer informatie: www.stichtingtess.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief