Finale in de B-klasse.
Finale in de B-klasse.

Jeffrey van Nijnatten kampioen driebanden van Zundert

Sport en vereniging

ZUNDERT - Jeffrey van Nijnatten is weer met stip kampioen driebanden van Zundert.

Bij de A-klasse kwamen de 4 beste biljarters van de voorronde 1 Jeffrey van Nijnatten, 2 Reggy Brouwers, 3 Lennart Schrauwen, 4 John Havermans in precies dezelfde volgorde in de kruisfinale.

Tijdens het eerste duel kon Reggy Brouwers er een echte wedstrijd van maken tegen meervoudig kampioen Jeffrey van Nijnatten. Bij de stand 27-29 in het voordeel van Reggy kon Jeffrey de finish van 40 caramboles bereiken door 5 en tweemaal 4. Reggy, die o.a. door een serie van 4 op 35 was gekomen noteerde in de nabeurt nogmaals 4 en nog een van de arbiter en toen ging het helaas mis. Van Nijnatten ontsnapte bij 40-39 in 32 beurten. De andere kruisfinale tussen Lennart Schrauwen en John Havermans was minder spannend. Lennart kwam via een reeks van 9 al snel op een voorsprong van 20-9. Dit verschil kon hij vasthouden tot het bittere einde. De poelier won met 40-29 in slechts 25 zetten.

Zodoende weer de verwachte finale tussen Jeffrey en Lennart. Door een regelmatige score en het slot op de voordeur kon Jeffrey een forse voorsprong opbouwen van 21-42 na 20 beurten. Lennart kwam enigszins terug maar in de 31e beurt sloeg van Nijnatten toe met een mooie serie van vijf, eindstand 33-50. Voor de dertiende keer werd de winnaar kampioen driebanden.

B klasse
Bij de B-klasse verliepen de wedstrijden in zaal Victoria geheel anders dan bij de A. In de kruisfinale plaatsten zich de nummer 2 van de voorronde Ludo Sprenkels, 7 Rini van Beers, 8 Louis Damen en 9 Jef Roelands, dat is andere koek.

Rini van Beers, die het aan de stok had met de verrassende Louis Damen had na 25 stappen een klein voordeel van 15-13. Door sterke beurten van 4 en 3 stootte Rini naar de finale via 25-18 (35 b.). De andere partij tussen Jef Roelands en garageman Ludo Sprenkels ging gelijk op . Via 16-13 en 23-20 pakte Jef zijn kans om te winnen met 25-21 eveneens 35 beurten.

In de finale ging Roelands met 7 als een komeet van start, maar dit eerste gewin liet van Beers gebeuren. Na 20 beurten zette Rini het scorebord op 10-18 in zijn voordeel.

Voldaan kon Rini de bloemen in ontvangst nemen bij 19-25 (33 b.). Deze sponsor van het toernooi was een waardig kampioen bij de B.

Geslaagd
De organisatie van BV Oefening en Vermaak kan terug kijken op een geslaagd toernooi.

De combinatie van de A en B-klasse was een succes en kreeg een goede belangstelling van de biljartliefhebbers. Op een vlotte wijze reikte Loek Havermans de prijzen uit met tot slot een emotionele afsluiting van zijn broer Kees.

Alle uitslagen en standen zijn te zien op: www.oefeningenvermaak.nl

Finale in de A-klasse.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief