Foto: Addo Sprangers

Coronamaatregelen treffen ook uitvaart René Bastiaansen

KLEIN ZUNDERT - De beperkingen die een ieder zichzelf moet opleggen vanwege de coronacrisis raken ook de uitvaart van de overleden René Bastiaansen, voorzitter van de Dorpsraad Klein Zundert. In een boodschap op haar Facebookpagina dringt de Dorpsraad Klein Zundert erop aan alle coronamaatregelen ook bij het afscheid van René Bastiaansen strikt in acht te nemen.


"De beperkingen raken nadrukkelijk ook het afscheid van René", meldt de Dorpsraad Klein Zundert. "Hijzelf zou daar, vanuit zijn betrokkenheid, alle begrip voor hebben, maar wij hebben en voelen de behoefte om op passende en respectvolle wijze afscheid van hem te nemen. Uiteraard binnen de beperkte mogelijkheden die de huidige periode ons biedt".

Condoleance
Op het Jan Koekenplein in Klein Zundert ligt van donderdag 26 tot en met maandag 30 maart tussen 10.00 uur en 22.00 uur een condoleanceregister waarin belangstellenden hun herinneringen aan René kunnen schrijven of hun kaart of persoonlijke notitie achter kunnen laten. Iedereen wordt verzocht een eigen pen mee te nemen. Inmiddels is de website renebastiaansen.nl actief. Daarnaast wordt een herdenkingsplek ingericht waar belangstellenden een bloem neer kunnen leggen of een kaarsje kunnen branden, waarbij het uiteraard van belang is om  de coronamaatregelen in acht te nemen.
 

Erehaag
Op zaterdagmiddag 28 maart vanaf 15.00 uur begeleiden de naasten van René hem van hun huis aan de Heischoorstraat naar het crematorium. Vanaf hun huis wordt, in de richting van Klein Zundert, een erehaag gevormd door belangstellenden die René een laatste groet willen brengen. "Daarbij zijn de maatregelen die getroffen zijn in de strijd tegen het coronavirus uiteraard onverkort van kracht', benadrukt de Dorpsraad Klein Zundert. "Dat betekent dat er opgesteld wordt aan beide zijden van de weg, dat persoonlijk contact moet worden vermeden en dat er een onderlinge afstand van twee meter dient te worden aangehouden. Ook voorafgaand aan en na het passeren van de stoet dient de onderlinge afstand te worden bewaard en mag er geen groepsvorming plaatsvinden. Neem je verantwoordelijkheid en blijf ook thuis als je gezondheidsklachten hebt of tot een risicogroep behoort. Attributen waarmee je je verbondenheid met René wil uitdrukken zijn toegestaan. We vragen je te klappen tijdens het passeren van de stoet".
 

Jubel

De stoet zal zich via het kerkplein in Klein Zundert naar de Markt in Zundert begeven waar, vanuit de corsotraditie, kort halt zal worden houden. "We bieden René er zijn moment van jubel. Vanwege de eerder genoemde maatregelen kan hierbij maar een zeer beperkt aantal personen aanwezig zijn. Zij zullen hiervoor persoonlijk worden uitgenodigd. Kom alstublieft niet op eigen initiatief naar de Markt, een toestroom van extra belangstellenden maakt de zo verdiende jubel voor René onmogelijk. We vertrouwen op ieders begrip en medewerking".

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES