Foto: Videostill

Man lapt coronamaatregelen aan laars en belaagt bejaarde vrouw in supermarkt

RIJSBERGEN - Bizarre taferelen in de Plus-supermarkt in Rijsbergen donderdagmiddag. Een man gooide bij de kassa een zak potgrond tegen een bejaarde vrouw nadat zij hem er tevergeefs op aansprak dat hij zich niet hield aan de rond het coronavirus geldende maatregel om afstand te houden van anderen.


Een filmpje van het incident, waarbij te zien is hoe de vrouw de man ook nog een schop verkoopt, ging viraal. Plus-eigenaar Cees van Eekelen toont zich woedend. "Die man komt hier nooit de zaak meer in", laat hij weten. De identiteit van de zich misdragende man is hem inmiddels bekend. Ook heeft Van Eekelen aangifte gedaan bij de politie. De supermarkteigenaar meldt al verschillende keren contact te hebben gehad met het slachtoffer, een 67-jarige vrouw, en haar echtgenoot. "Het gaat goed met haar. Gelukkig, want dit had ook slechter kunnen aflopen."

Sancties

Dat het filmpje van het voorval online is gegaan, bevalt Van Eekelen totaal niet. Met zijn personeel is dan ook een meer dan hartig woordje gesproken, zo maakt hij duidelijk. "Ontslag op staande voet zou de gemakkelijkste oplossing zijn geweest. Ik heb verschillende sancties opgelegd. Zo hebben betrokken personeelsleden bij het echtpaar een bos bloemen moeten afgeven en hun excuses moeten aanbieden. Ook moeten zij een avondje organiseren waarin zij andere personeelsleden moeten uitleggen hoe wel te handelen. Het is een leermoment voor iedereen. Er mag niet te gemakkelijk worden gedacht over de maatregelen die zijn getroffen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan."

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief




<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES