Drukte bij de horeca op corsomaandag. Als het aan de Zundertse horeca ligt, wordt er zo mogelijk in het corsoweekend toch een alternatief feestje gehouden.
Drukte bij de horeca op corsomaandag. Als het aan de Zundertse horeca ligt, wordt er zo mogelijk in het corsoweekend toch een alternatief feestje gehouden. (Foto: Addo Sprangers)

Zundertse horeca teleurgesteld over afgelasting Corso, maar wel strijdbaar

ZUNDERT - Na de verplichte sluiting vanwege het coronavirus kreeg de Zundertse horeca maandavond nóg  een domper te verwerken:  Corso Zundert is dit jaar afgelast. Verschillende strijdbare horeca-exploitanten hebben inmiddels de koppen bij elkaar gestoken: "Als het kan, bouwen we straks toch een feestje".


Dat laatste moet dan gebeuren in nauw overleg met Stichting Bloemencorso Zundert, de buurtschappen en de Gemeente Zundert, zo meldt Rob Hereijgers, eigenaar van Lokaal 104 in de Molenstraat. "Het is natuurlijk afwachten of er dan nog maatregelen gelden, maar mocht het mogelijk zijn, dan willen we zeker proberen om een alternatief corsofeest te houden. De knollen gaan de komende tijd deels de grond in. Mogelijk komt er zelfs een alternatief evenement. Wij willen in ieder geval graag de trots op ons corso uitdragen. We moeten er met zijn allen voor zorgen dat de koppen in het dorp omhoog blijven".

Strop

En dat er uiteraard nog wat geld wordt verdiend. Corso Zundert is immers ook een belangrijke inkomstenbron voor de plaatselijke horeca. "Corso Zundert, dat zijn de krenten in de pap", zegt Ricardo van Hasselt van café Den Bels. "Al is het besluit om het corso niet te laten doorgaan logisch. De voorbereidingen op het corso zijn enorm. Normaal gesproken schieten half april de tenten al uit de grond. Voor ons is het echter een financiële strop. Dit komt nog eens bovenop de verplichte sluiting vanwege het coronavirus. Het is een bizarre tijd. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Opeens heb je als ondernemer geen inkomsten meer". Naar eigen zeggen had hij stiekem al wel rekening gehouden met een mogelijke afgelasting van Corso Zundert. Een alternatief evenement in het eerste weekeinde van september ziet hij zeker zitten. "Als de Gemeente Zundert mee wil denken en je kunt dan met zijn allen nog iets organiseren… Waarom niet?"

Voorbarig

Eigenaar Joost Havermans van café Victoria baalt eveneens van het niet doorgaan van Corso Zundert. "Vanwege de verplichte sluiting was het al wel duidelijk dat dit geen geweldig jaar wordt. Feesten, partijen, alles is geannuleerd. Sommige daarvan zullen worden ingehaald, andere ben je kwijt. En dan wordt ook nog het corso afgelast. Het besluit om het corso nu al te schrappen vind ik wat voorbarig. Persoonlijk had ik het nog een maandje langer aangekeken. Het zij zo. Het is vervelend. Niet alleen voor ons, maar ook voor de bouwers en de buurtschappen".

Aardbeienfeesten

Ook Havermans ziet een alternatief evenement wel zitten. "Misschien kunnen we met de collega's samen een eigen corsofeestje houden in september. Of misschien kunnen dan de Aardbeienfeesten worden gehouden, want ook daarvan is nog niet zeker of alles doorgaat vanwege het coronavirus. We zijn er samen over aan het nadenken".

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES