Afbeelding
Foto: Facebook Arjan van Dijk Groep

Arjan van Dijk Groep stopt met activiteiten; medewerkers komen zonder werk te zitten

Door: Peter Houtepen Economie

WERNHOUT - De Arjan van Dijk Groep, evenementenorganisator voor de zakelijke en particulieren markt en exploitant van twee evenementenlocaties in Wernhout en Geertruidenberg, stopt haar activiteiten.

Het bedrijf is keihard getroffen als gevolg van het coronavirus, meldt de organisatie op haar website. Met de mededeling dat er tot 1 juni geen bijeenkomsten meer mochten worden gehouden, werden we ook operationeel volledig stil gelegd. De compensatieregeling vanuit overheid biedt voor onze organisatie niet het perspectief c.q. de zekerheid wat er nodig is om op de lange duur succesvol te kunnen blijven opereren. De onzekerheid in de branche en de markt is te groot."

Duur

Volgens Arjan van Dijk hebben de economische ontwikkelingen en de onduidelijkheid over de duur van de crisis en de daaruit voortkomende overheidsmaatregelen bijgedragen tot dit besluit. "De crisis kwam te snel om onze organisatie aan te passen en succesvol te kunnen blijven opereren."

Hoogseizoen

Opdrachtgevers hebben heel begrijpelijk en terecht massaal bijeenkomsten uitgesteld, geannuleerd of verplaatst naar 2021. "Ook voor dit najaar wat normaal het hoogseizoen is in onze markt, laten opdrachtgevers de evenementen en bijeenkomsten niet doorgaan. We zien dat er een fundamentele verandering gaande is hoe en wat de rol is van evenementen in de zakelijke markt."

Scenario's

De afgelopen weken zijn diverse scenario's bekeken en uitgerekend om in een andere vorm het voortbestaan van de Arjan van Dijk Groep mogelijk te maken. "Ondanks het feit dat we direct geschakeld hebben op de ontwikkelingen door werktijdverkorting aan te vragen en alle mogelijke maatregelen te treffen, kunnen we de organisatie niet voortzetten." Het gevolg is dat de bedrijfsactiviteiten worden gestopt en de ruim 25 vaste medewerkers en tientallen flexibele medewerkers zonder werk komen te zitten.

Benadeeld

Naast de direct betrokken personeelsleden worden ook opdrachtgevers, leveranciers en andere partijen hierdoor direct getroffen en benadeeld. "Helaas is de evenementenbranche in het algemeen en zijn wij in het bijzonder een van de eerste economische slachtoffers van het coronavirus. We hopen dat er snel een einde komt aan deze crisissituatie, en er weer evenementen en feesten kunnen gaan plaatsvinden."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief