Afbeelding
Foto: Addo Sprangers

Van GoghHuis in Zundert nu virtueel te bezoeken

Door: Addo Sprangers Algemeen

ZUNDERT - Een museum bezoeken tijdens de coronacrisis? In Zundert kan het. En je hoeft er niet eens voor de deur uit. Het Vincent van GoghHuis is nu namelijk virtueel te bezoeken.

Omdat het museum op de geboorteplek van Van Gogh vanwege de coronacrisis tijdelijk voor publiek is gesloten, wordt bezoekers de mogelijkheid geboden om op afstand toch de exposities te bezichtigen. De ruimtes zijn daarvoor gescand met een Matterport 3D camera.
 

Tentoonstellingen

Daardoor is het mogelijk de vaste expositie 'Vincent van Gogh - De wortels van een meester' en de tijdelijke tentoonstellingen 'Karin Borghouts - Vincent was here' en 'Hans de Kort - No photos from Van Gogh' digitaal te bekijken. In de presentaties zijn verwijzingen opgenomen naar kunstwerken, video's en publicaties. Zo zijn de wandelroute van Van Gogh in Zundert en de publicatie over Van Goghs gouvernante gratis te downloaden.
 

Gastatelier

Verder kan een kijkje worden genomen in het gastatelier, waar Frans van Veen als resident aan het werk is, en op de expositie van Ralf Kokke in de Van GoghGalerie. Tot slot wordt ook een archief van tentoonstellingen ontsloten. Te beginnen met 'Henriette & Richard Roland Holst - Het boek van de Buissche Heide'.
 

Contact houden

Met het virtueel Van GoghHuis, dat geleidelijk aan verder zal worden uitgebouwd, wil het museum contact houden met zijn bezoekers en alle geïnteresseerden informatie blijven aanbieden over Van Gogh en Zundert.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief