RIVM: '1224 nieuwe coronabesmettingen in Nederland, 115 mensen overleden'

ZUNDERT - In de afgelopen 24 uur zijn er in Nederland weer 1224 mensen positief getest op het coronavirus. Dat brengt het totaal aantal bevestigde besmettingen op 17.851. Ook zijn er weer 115 mensen overleden aan COVID-19, waarvan één in het Amphia ziekenhuis in Breda. 


Sinds de laatste update van het RIVM zijn er 1224 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Dat brengt het totaal aantal bevestigde besmettingen in Nederland op 17.851. De werkelijke aantallen zijn waarschijnlijk hoger, omdat niet iedereen met symptomen getest wordt in Nederland.  Van de 17.851 mensen hebben er 6875 in het ziekenhuis gelegen. Dat zijn er 253 meer dan een dag eerder.

Het RIVM meldt dat er de afgelopen 24 uur 115 mensen zijn overleden aan het virus. Onder deze personen zijn er drie patiënten in de leeftijdsgroep 25 tot 50 jaar. Bij deze mensen was er wel al sprake van onderliggend lijden. In Nederland zijn er nu 1766 personen overleden aan COVID-19. 

Breda

In het Amphia ziekenhuis in Breda liggen momenteel 32 patiënten die besmet zijn met het coronavirus op de intensive care. Dat is er vier meer dan een dag eerder. Toen lagen er 28 patiënten op de IC. In het ziekenhuis liggen in totaal 88 patiënten met het coronavirus. Normaal gesproken heeft de intensive care van het Amphia ziekenhuis in Breda een totale capaciteit van 30 bedden. Maar deze is inmiddels al fors uitgebreid. Momenteel staan er 43 IC-bedden in het ziekenhuis. En de IC kan nog verder worden opgeschaald. Het maximaal haalbare is momenteel 56 bedden. Afgelopen 24 uur overleed er één patiënt in het Amphia aan de gevolgen van het virus.

Verspreidingskracht neemt af

De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar te worden. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Woensdagochtend vertelde Jaap van Dissel van het RIVM aan de Tweede Kamer al dat de verspreidingskracht van het coronavirus in Nederland af aan het nemen is. Dat is al sinds 16 maart aan het gang en die trend zet zich door. Dat is goed nieuws, maar vasthouden aan de maatregelen blijft cruciaal om die trend door te kunnen zetten.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES