Eigenaar Ludo Renne van Qualito Parket en Interieur.
Eigenaar Ludo Renne van Qualito Parket en Interieur. Foto: Addo Sprangers

Qualito Parket en Interieur: al 25 jaar vakmanschap!

Door: Addo Sprangers Bedrijvig Nieuws

ZUNDERT - Qualito Parket en Interieur vierde in november haar 25-jarig bestaan. Een bijzondere mijlpaal voor de eenmanszaak uit Zundert. Betrouwbaarheid en kwaliteit zijn de trefwoorden die het bedrijf al vanaf het allereerste moment kenmerken. Eigenaar Ludo Renne mag met recht trots zijn op zijn jubilerende onderneming.

DOOR ADDO SPRANGERS

Voordat hij zijn zaak startte, was Ludo Renne werkzaam bij Maas-Jacobs Kunststof Kozijnen in Zundert. "Ik ben min of meer toevallig in de vloeren gerold", vertelt Ludo Renne. "In mijn vrije tijd ging ik als klusser vaak mee met parketleggers. Op die manier heb ik het vloerleggen in de praktijk geleerd. Dat beviel me zó goed dat ik ruim 25 jaar geleden, op advies van derden, in de Molenstraat een eigen bedrijf ben begonnen. Daarmee kwam een droom voor mij uit. Van door mij ingeleende ervaren leggers heb ik dit mooie vak vervolgens tot in perfectie geleerd ".

Ontwikkelingen
Als zelfstandig ondernemer heeft Ludo Renne de nodige ontwikkelingen en veranderingen in de parketvloerenbranche van dichtbij meegemaakt. "Toen ik begon moest je bijvoorbeeld laminaat nog met spanbanden aantrekken. Wat dat betreft werken de handige kliksystemen van tegenwoordig toch een stuk gemakkelijker". Al met al heeft de vloerenbusiness een steeds grotere vlucht genomen, zo maakt hij duidelijk. "Denk bijvoorbeeld aan vloerverwarming. In de begintijd was die nog echt bedoeld als een soort bijverwarming. Inmiddels wordt vloerverwarming vooral als hoofdverwarming gebruikt".

Materialen
"Ook de materialen zijn veranderd", vervolgt Ludo Renne. "Zo werd vroeger vooral gebruik gemaakt van massief hout. Nu zie je meer samengestelde vloeren, wat voor een belangrijk deel ook weer te maken heeft met vloerverwarming. Daarnaast zijn er pvc-vloeren bijgekomen, een heel mooi alternatief voor laminaatvloeren en beter bestendigd tegen vocht bovendien".

Trends
Uiteraard zijn ook vloeren aan trends onderhevig. "Vloeren in een wisselende breedte, zogeheten bourgognevloeren, waren 25 jaar geleden populair", weet Ludo Renne. "Vervolgens was het motto: 'hoe breder, hoe beter'. Momenteel is de klassieke visgraatvloer weer helemaal in. Je ziet de trends voortdurend bewegen".

Handwerk
Eén ding verandert echter niet: het leggen van een goede vloer is een echt ambacht. Om met de woorden van Ludo Renne te spreken: 'Het blijft allemaal handwerk'. Of het nu gaat om parket, hout, laminaat of pvc. Of om het schuren of renoveren van een vloer, want ook daar draait Ludo Renne zijn hand niet voor om. "Ook bij het renoveren van een vloer heb je veel eer van je werk", vindt hij. "Het is altijd fijn om klanten blij te maken met een vloer die weer als nieuw is". Voor traprenovaties zijn belangstellenden eveneens aan het goede adres bij Qualito Parket en Interieur. "Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw bekleden van de trap met eiken overzettreden of met laminaat overzettreden".

Kwaliteitsgarantie
Qualito Parket en Interieur is werkzaam voor zowel bedrijven als particulieren, al vormt die laatste groep het grootste deel van het klantenbestand. Ludo Renne: "Voor grote projecten word ik bijvoorbeeld ingeleend door aannemersbedrijven en andere parketzaken. Omgekeerd huur ik bij grote klussen soms ook ervaren collega's in. Ik werk echter vooral voor particulieren. Daarbij ga ik altijd naar de klant toe om de situatie ter plekke te bekijken en alle wensen te bespreken. Persoonlijk contact vind ik namelijk heel belangrijk. Hierna volgt een offerte en vindt de definitieve materiaalkeuze plaats. Met uiteraard de hoogste kwaliteitsgarantie". Een eigen showroom heeft hij niet. "Ik sta zelf het liefst op de werkvloer. Een winkel erbij wordt dan al snel kostbaar. Via stalen echter kan ik mijn klanten gewoon thuis een uitstekend beeld geven van de producten waar ik mee werk".

Mond-tot-mondreclame
Bij Qualito Parket en Interieur moet de klant namelijk tevreden zijn over het geleverde resultaat, stelt Ludo Renne. "Ik werk op een manier alsof ik het voor mezelf thuis doe. De beste reclame is mond-tot-mondreclame. Ik heb klanten bij wie de door mij 25 jaar geleden gelegde vloer er nog perfect bij ligt. Die klanten zie ik ook weer bij me terugkomen op het moment dat ze verhuizen of verbouwen. Het eerste wat ze vragen is of ik de klussen nog steeds zelf doe, zó tevreden zijn ze. Dat is natuurlijk het mooiste compliment dat je kunt krijgen".

Qualito Parket en Interieur
Molenstraat 80-b, 4881CT Zundert,
tel. 06-23252847



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief