Coronacrisis velt ook Boerendart Zundert
De populaire Boerendart Zundert gaat dit jaar niet door. Grote boosdoener is het coronavirus.
De populaire Boerendart Zundert gaat dit jaar niet door. Grote boosdoener is het coronavirus. (Foto: Eline Mangnus)

Coronacrisis velt ook Boerendart Zundert

ZUNDERT - In navolging van vele andere evenementen is ook de Boerendart Zundert dit jaar van de evenementenkalender geschrapt. Ook hier is het nog altijd rondwarende coronavirus de grote boosdoener. Het evenement stond gepland op zondag 5 juli.


In de strijd tegen het coronavirus heeft het kabinet alle evenementen tot 1 juni verboden, dit om de (verdere) verspreiding van het virus tegen te gaan. In theorie zou de jaarlijks door buurtschap Veldstraat gehouden Boerendart Zundert dus nog doorgang kunnen vinden.Onder andere vanwege alle noodzakelijke voorbereidingen heeft de Boerendart-commissie echter besloten om nu reeds de stekker uit het evenement te trekken, zo maakt woordvoerder Bart van den Berg duidelijk."Het heeft voor een belangrijk deel te maken met de zekerheid die wij sponsors willen geven. We willen niet om geld vragen nu het onduidelijk is of de Boerendart Zundert sowieso wel door kan gaan".

Te vroeg

Daarnaast vindt de Boerendart-commissie het maatschappelijk niet verantwoord om het evenement in de huidige situatie door te laten gaan. "We hebben het hier over een evenement waarbij je zo'n 500 man op één en hetzelfde terrein hebt. Wij verwachten het niet, maar stel dat op 1 juni de organisatie van evenementen toch wordt vrijgegeven: moet je als buurtschap dan de organisatie van zo'n groot evenement wel willen? Wij denken dat het daar dan nog veel te vroeg voor is".

Om de tafel

Mocht het tij keren, dan wil de Boerendart-commissie er volgens Van den Berg alles aan doen om dit jaar toch nog een soort van Boerendart te houden. "In wat voor vorm dan ook. Al is dat mede afhankelijk van bijvoorbeeld CLTV, materiaalsponsors en vrijwilligers. We zullen dan met alle betrokkenen om de tafel moeten gaan zitten. De intentie is er echter wel: als het kan, gaan we het doen".

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>