Afbeelding
Foto: Politie

Bestuurder auto aangehouden na gevaarlijke politieachtervolging door Zundert en Rijsbergen

Door: Peter Houtepen Politie

ZUNDERT/RIJSBERGEN - De politie heeft maandagnacht na een achtervolging door onder andere Zundert en Rijsbergen een 17-jarige bestuurder uit België aangehouden.

Agenten die aan het controleren waren in Zundert gaven om 00.20 uur een stopteken aan de Belg. In plaats van dat de automobilist stopte, gaf hij juist gas bij. De politie zette daarop onmiddellijk de achtervolging in.

Roekeloos

De bestuurder probeerde met man en macht aan de agenten te ontkomen en reed daarbij extreem roekeloos. Zo negeerde hij wegafzettingen, moesten er auto's uitwijken en op de Galderseweg richting Breda en haalde hij een snelheid van maar liefst 150 kilometer per uur. Een vrachtwagen die de achtervolging tegenkwam, probeerde de vluchtende auto te blokkeren, maar dat mislukte.

Crash

De achtervolging eindigde uiteindelijk in de Chopinstraat in Breda. Daar crashte de bestuurder en belandde de auto op zijn zij. De 17-jarige chauffeur werd aangehouden. Hij wordt naast het roekeloze rijgedrag ook verdacht van heling. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat zowel de auto als de kentekenplaat die op het voertuig zat geregistreerd stonden als gestolen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief