Afbeelding
Foto: Erwin Martens

Boerendag Rijsbergen moet jaartje overslaan

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - De Boerendag in Rijsbergen dit jaar op de eerste zaterdag van augustus niet door. Boosdoener is ook hier het coronavirus. De overheid verlengde het evenementenverbod wat inhoudt dat tot 1 september geen evenementen mogen worden gehouden.

De Boerendag is volledig afgelast en betreft zowel het programma op zaterdagmiddag 1 augustus als de afterparty als het geplande nieuwe zondagprogramma op zondagmiddag 2 augustus. Het is voor de tweede keer in het 44-jarig bestaan van de Boerendag dat het evenement moet worden afgeblazen. In 2018 gebeurde dit vanwege het toen extreem warme weer.

Dubben

"Eigenlijk hadden we de verlenging van het evenementenverbod al wel zien aankomen", vertelt secretaris Riet Hereijgers van de Stichting Boerendag Rijsbergen. "Maar stel dat het houden van evenementen per 1 augustus wel zou zijn vrijgegeven: moet je als organisatie de Boerendag dan nog wel wíllen vieren? Misschien niet helemaal te vergelijken, maar Stichting Bloemencorso Zundert nam eerder zelf al het besluit om Corso Zundert niet te laten doorgaan. Nu is er een duidelijk besluit van bovenaf gekomen en hoeven we niet langer te dubben wat wijsheid is".

Kostendekkend

Volgens Riet Hereijgers is het bijna niet mogelijk om kostendekkend een evenement te organiseren waar de bezoekers anderhalve meter afstand moeten bewaren. "Wat dat betreft is het misschien ook verstandiger om een jaartje over te slaan. Ook als stichting kun je je geld immers maar één keer uitgeven. Het is jammer, maar helaas. Er komen nog meer jaren. We zijn niet afhankelijk van het wel of niet doorgaan van de Boerendag. Gezondheid gaat boven alles. De volksgezondheid en banen die op het spel staan zijn veel belangrijker". Er is al wel een datum voor volgend jaar: zaterdag 7 augustus 2021.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief