Soloritten ten tijden van de crisis.
Soloritten ten tijden van de crisis. Foto: gvg

Trappistentrappers blijven actief op de fiets

Sport en vereniging

WERNHOUT - Gematigd optimistisch dat we eind mei misschien weer mooie groepsritten zouden kunnen rijden maar het staat nog steeds op losse schroeven. Het zou zelfs zomaar kunnen dat het gehele wegseizoen dit jaar geruisloos aan ons voorbij gaat.

Alles afhankelijk van de vraag of we onze activiteiten in de 1,5 meter samenleving krijgen ingepast en hoelang we dit moeten vasthouden, hopelijk komt er na 19 mei wat meer ruimte. Tot 1 september zijn in ieder geval alle wielerevenementen afgelast waarmee onze tijdrit op 5 juli dus ook komt te vervallen. En wat te doen met de Koninginnenrit, de allerlaatste rit op de vierde zondag na Bloemencorso, als er geen Bloemencorso is.

Lichtpuntje
Gelukkig is er ook een beetje licht in het duister, kinderen tot 12 jaar mogen samen buiten sporten en dat betekent dat onze Trappertjes weer kunnen fietsen op de zondagochtend. Een en ander wordt besproken door bestuur en jeugdcommissie waarna de ouders nader worden bericht.

Trainen mag wel
Natuurlijk zijn we blijven trainen, het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan, maar wel binnen de geldende regels. Vele clubleden rijden nu solo of in tweetallen als dat verantwoord is, grotere groepen zijn uit den boze. Er worden nog steeds mooie ritten gereden maar het is niet verwonderlijk dat we over het algemeen minder kilometers maken in een wat lager tempo dan we gewend zijn in groepsverband, uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. Vooral onze wat oudere clubleden doen er wijs aan hun immuunsysteem wel een beetje te kietelen maar niet te zwaar te belasten, daar wordt je niet beter van. Wedstrijdjes rijden in de virtuele wereld van Zwift is ook een mogelijkheid voor sommigen maar dat voelt toch anders, niet te vergelijken met een rit in de frisse buitenlucht.
Hoewel het heerlijk fietsweer is geweest kijken we toch uit naar wat meer afwisseling, door de aanhoudende oostenwind en de beperkte mogelijkheden met het afsluiten van België kennen we de omgeving van Chaam en Strijbeek nu wel van buiten, tijd voor westenwind. Eigenlijk mogen we niet eens klagen, we hebben al die tijd nog kunnen en mogen fietsen en dat zullen we in afwachting van betere tijden ook zeker blijven doen.

Trappistentrappers geven niet op, die houden vol.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief