Frank met Yven en Jossinda, en over-oma Hereijgers-Adriaensen achter het raam. FOTO RIET HEREIJGERS
Frank met Yven en Jossinda, en over-oma Hereijgers-Adriaensen achter het raam. FOTO RIET HEREIJGERS Foto: Riet Hereijgers

(K)raamvisite bij Rijserf

Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Van de nood een deugd maken, dat is de kersverse ouders Frank en Jossinda van Dongen-Vissenberg uit St. Willebrord gelukt. Zij werden op 1e Paasdag de gelukkige ouders van de kleine Yven. De trotse oma’s en opa’s kwamen op (k)raamvisite, maar met de over-oma in het verzorgingshuis in Rijsbergen was dat iets lastiger te regelen. Vanwege de corona-maatregelen mag zij het verzorgingshuis niet uit en bezoek mag er niet in.

Toch wilden deze jonge ouders hun zoontje graag aan de over-oma laten zien en vroegen een bezoekregeling aan bij verzorgingshuis Rijserf in Rijsbergen. En jawel, ze waren welkom, uiteraard met de geldende beperkingen en maatregelen, zoals de 1,5 meter afstand. Zondagmiddag was er bij huize Rijserf een (k)raambezoek van Frank en Jossinda en de kleine Yven aan zijn over-oma, mevrouw Hereijgers-Adriaensen. Door de verzorgsters van Rijserf was het zo geregeld dat zij via een raam haar 11e achterkleinkind kon bewonderen. Een bijzonder moment van deze 98-jarige over-oma.

De wens van de over-oma om even met de kleine te mogen kroelen, kon helaas nog niet doorgaan. Maar zoals ze zelf zegt: “Niet getreurd, er komen vast weer betere tijden”. Woorden van een krasse dame die zo’n drie weken terug zelf met het coronavirus ziek op bed lag.

Gelukkig is ze weer opgeknapt en kan ze weer genieten van de leuke momentjes die haar geboden worden.

Verrast met privé optreden

Behalve deze bijzondere ontmoeting op zondagmiddag werden mevrouw Hereijgers en haar medewoners van Rijserf op zaterdagmiddag ook al verrast met een privé optreden van haar dochter Ria en partner Ton met een repertoire van Frans Bauer. De lievelingsmuziek van veel bewoners van Rijserf.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief