De overhandiging van de planten.
De overhandiging van de planten. Foto: Vrienden van Amphia

‘Erehaag’ van planten bij het Amphia Ziekenhuis

Algemeen

ZUNDERT - Het voelt een beetje als een erehaag: de prachtige bomenbakken met pluimhortensia’s, Rhodoxis en Japanse esdoorn die de entree van het Amphia Ziekenhuis sieren. De bomenbakken werden maandag aangeboden door Treeport Zundert, Rabobank Breda en Rabobank De Zuidelijke Baronie.

Bij de laatste puntjes op de i van het nieuwe Amphia Ziekenhuis hoorde nog een groene aankleding van de hoofdingang. Het ziekenhuis vroeg Treeport Zundert om hierover mee te denken. Leden van deze coöperatie voor de versterking van de regionale boomkwekerijsector verzorgden eerder de fraaie beplanting van de Zundertse Molenstraat. "En zodoende kwam het ziekenhuis bij ons terecht", vertelt David Bömer van Treeport Zundert. "Toen we het verzoek kregen, vonden we het een mooie kans om onze waardering voor het werk van de zorgmedewerkers te laten zien. We vroegen daarom onze leden de handen ineen te slaan voor een kosteloze levering."

Trots op de zorg

Die vraag was niet aan dovemansoren gericht. "We kregen als betrokken partner van Treeport de oproep binnen en wisten meteen: dat gaan we doen", zegt Corné de Vooght, directievoorzitter van Rabobank De Zuidelijke Baronie. De samenwerking met Rabobank Breda was snel beklonken. Directievoorzitter van Rabobank Breda, Wibo Van Hekken beaamt: "Het nieuwe Amphia ziekenhuis is een aanwinst voor onze stad en de hele regio. Er wordt geweldig werk verricht in het Amphia. Daar zijn we trots op. We vinden het mooi dat we dat met deze plantenbakken mogen benadrukken." De Vooght sluit af: "Hopelijk geeft dit stukje natuur af en toe de troost en het vertrouwen voor medewerkers, bezoekers en patiënten. Een mooiere bestemming kunnen we niet bedenken."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief