Foto: Lynette Hundermark

Japanse kraanvogel vindt stekje in Wernhoutsburg

WERNHOUT - Wernhoutsburg, het voormalige Parc Patersven, is een bijzondere bewoner rijker. Het voorbije weekeinde is er namelijk een heuse Japanse kraanvogel neergestreken.


Opvallend, want normaal gesproken wordt de Japanse kraanvogel vooral aangetroffen in moerassige gebieden en rijstvelden in Japan, China, Korea en Rusland. In veel Aziatische landen heeft de Japanse kraanvogel een bijzondere betekenis. Omdat de vogel een levenslange band aangaat met zijn partner, staat hij vaak symbool voor trouw en een lang leven. Volgens legendes kunnen de vogels duizend jaar oud worden. Bij bruiloften wordt de kraanvogel daarom vaak afgebeeld als teken van geluk en huwelijkse voorspoed. De Japanse kraanvogel is volgens bewoner Fred de Bruyn zo’n anderhalve meter hoog. “De vogel is gewoon komen aanvliegen en heeft het reuze naar zijn zin”, weet hij.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES