Wachten op het pontje in de Biesbosch.
Wachten op het pontje in de Biesbosch. Foto: Lara van Alphen

Prachtig Hemelvaartsweekend voor Trappistentrappers

Sport en vereniging

WERNHOUT - Heel veel Trappistentrappers hebben dankbaar gebruik gemaakt van het schitterende fietsweer in het extra lange Hemelvaartsweekend.

Hemelvaartsdag zelf was wel de topdag, zowel wat het weer betreft als de vele kilometers die gemaakt zijn. Mooie ritten, lange ritten en met zo weinig wind was elke richting goed om te doen. Behalve naar het zuiden natuurlijk want daar mogen we niet in, op een enkele semi-Belg na. Richting Zeeland en dan met name de Oesterdam werd goed bezocht en ook een rondje Biesbosch viel goed in de smaak. De twee daarop volgende dagen wisten de fanatieke fietsers ook wel te waarderen. Vrijdag en zaterdag was het ook nog aangenaam fietsweer, een mooie gelegenheid voor het maken van wat extra trainingskilometers.

Zondag was het allemaal net iets minder, behalve wind en regen dat was iets meer. Toch werd ook toen weer behoorlijk wat gefietst waarbij richting Zeeland favoriet was. Met dank aan de stevige westenwind die je dan in de rug had bij het naar huis fietsen. Opvallend op deze dag waren de al wat grotere fietsgroepen van Belgische komaf die de oversteek gewaagd hadden. Het voelde toch nog wat onwennig aan om weer zoveel renners schouder aan schouder en kort in het wiel te zien fietsen.

Versoepelingen
Er is nogal wat onduidelijkheid over wat nu wel of niet is toegestaan en wat verantwoord is, zeker ook wat het fietsen betreft. Zoveel mensen zoveel meningen. Knappe koppen die er voor gestudeerd hebben, huis- tuin- en keukenvirologen die precies weten hoe de vork in de steel zit en heel veel ‘deskundigen’ die het van horen zeggen hebben. We zitten nog echt niet allemaal op één lijn, er wordt meer en meer verdeeldheid gezaaid. Laten we daar niet aan mee doen want voor je het weet staat het een meter hoog. Misschien kunnen we wèl zeggen dat de meeste stemmen gelden, dat werkt altijd goed. Een ding is zeker, fietsen in een groep en dan 1,5 meter afstand houden gaat never nooit niet lukken. Maar misschien, met een stevige lobby, wordt die anderhalve meter regel voor fietsers binnenkort ook weg-versoepeld.

Pinksterweekend

Voor nu kijken we uit naar het komende Pinksterweekend dat hopelijk net zo goed wordt als afgelopen weekend, gaan we lekker weer alleen of met z’n tweeën mooie lange ritten rijden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief