Jeugdspelers van VV Zundert showen certificaat na leerzame maar intensieve clinic onder leiding van hoofdtrainer Jack  Sweres en een aantal selectiespelers.
Jeugdspelers van VV Zundert showen certificaat na leerzame maar intensieve clinic onder leiding van hoofdtrainer Jack Sweres en een aantal selectiespelers. Foto: Jeannette Damen

Geslaagde jeugdclinic VV Zundert bevestigt verenigingsgevoel

Door: Sport en vereniging

ZUNDERT - Al sinds jaar en dag sluiten we het trainingsseizoen af met de jeugdclinic. Een laatste uitgebreide training voor de jeugd die nog op een half veld of kleiner speelt. Een circuittraining met diverse onderdelen onder leiding van de hoofdtrainer en spelers uit de selectie. Afgelopen weekend was het weer zover!

Het mooie is, dat er altijd voldoende vrijwilligers uit de selectie en staf zijn om hierbij te helpen. Ook hoofdtrainer Jack Sweres was gelijk enthousiast.

Veel spelers uit de selectie weten nog hoe leuk zij het vonden toen zij zelf in de jeugd speelden.

Deze leuke activiteit onderstreept het verenigingsgevoel.

We zijn zoals het clublied aangeeft samen één club: “van het G-team (nu voetbal op maat) tot aan de selectie en van het bestuur tot aan de terreinknecht”.

Extra activiteit

Vanwege de Corona maatregelen stond de jeugdclinic dit jaar niet in plaats van de laatste training op de planning, maar als extra activiteit.

Eerst waren de spelers en speelsters van 8 tot en met 12 jaar aan de beurt.

Op zes verschillende onderdelen werden de voetbal skills getest en verbeterd.

Naast de gebruikelijke pass- en trapoefeningen, was er pylonvoetbal, een ouderwets partijtje, maar ook oefeningen om de coördinatie te verbeteren.

Met een loopladder werd de looptechniek nog verfijnd terwijl de sprongkracht werd getraind bij de oefeningen met poortjes.

De bovenbeenspieren kwamen goed aan bod. Tijdens deze trainingen klonken gezellige muzikale klanken over het sportpark, zodat deze training extra sfeervol verliep. Iedere 10 minuten mochten de deelnemers naar een nieuw onderdeel met nieuwe trainers.

Topochtend

Na afloop ontvingen alle deelnemers een welverdiend sportdrankje, iets lekker en een certificaat ondertekend door hoofdtrainer Jack Sweres.

Vervolgens gingen de kinderen moe en enthousiast naar huis. Op een veilige en leuke manier hadden zij een topochtend.

Daarna herhaalde bovenstaande zich voor de jeugd van 4 tot en met 8.

Met dank aan de organisatie, Jack en de spelers uit de selectie had de jongste jeugd van VV Zundert weer een fantastische voetbalochtend.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief