Foto: Pixabay

VV Achtmaal komend seizoen in Vierde Klasse

ACHTMAAL - VV Achtmaal is voor het seizoen 2020-2021 door de KNVB ingedeeld in de Vierde Klasse. Hiermee komt een einde aan het verblijf in de Vijfde Klasse.


Naar dat laatste zag het er dit seizoen sowieso al uit. Als koploper met 39 punten in de Vijfde Klasse B, met The White Boys (34 punten) en Gloria UC (30 punten) achter zich, mocht de Achtmaalse voetbaltrots stiekem al dromen van een kampioenschap. Totdat de regering bekendmaakte dat de in maart ingevoerde coronamaatregelen, waardoor er op amateurniveau niet mocht worden gevoetbald, werden verlengd tot 28 april. 

Stop competities

Op dat moment hakte de KNVB de knoop door en maakte zij bekend dat de competities niet meer zouden worden hervat. Ook meldde zij toen dat er dit seizoen geen eindstanden zouden komen en dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten. Daarnaast werden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het komende seizoen zou bovendien iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen, zo werd toen gesteld. Van dat laatste is de KNVB dus teruggekomen, getuige de deze woensdag bekendgemaakte nieuwe indelingen.

Dubbel gevoel

Voorzitter Koert Hereijgers is blij en tevreden met de door de KNVB toegekende promotie. “We hadden die wens ook richting de KNVB uitgesproken. Met een eerste plaats op de ranglijst en een goed doelpuntensaldo kon de KNVB eigenlijk niet om Achtmaal heen, dus helemaal onverwacht is het besluit niet. Al heb ik er wel een beetje dubbel gevoel bij: met de promotie is ons sportieve doel bereikt, maar door het stoppen van de competitie is een kampioensfeest ons wellicht ontnomen. Of we een feestje rond de promotie gaan bouwen? Da’s momenteel een beetje lastig, hè? We moeten nog even nadenken over hoe we het gaan vieren, maar dat zal wel pas na de zomer zijn. Met de promotie naar de Vierde Klasse zijn we hoe dan ook hartstikke blij. Het is bovendien belangrijk voor de ontwikkeling en de spelvreugde van de voetballers. We gaan in ieder geval met een goed gevoel de zomer in”.DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>