Woonzorgcentrum Rijserf in Rijsbergen.
Woonzorgcentrum Rijserf in Rijsbergen. Foto: Addo Sprangers

Avoord versoepelt bezoekregeling: Bewoners mogen één keer per week visite ontvangen

Door: Monique Jansen OUD Algemeen

RIJSBERGEN/ZUNDERT – Avoord stelt de verpleeghuizen in Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert vanaf dinsdag 2 juni weer voorzichtig open voor bezoek. Bewoners mogen de komende tijd maximaal één vaste bezoeker per week ontvangen. 

Officieel mochten verpleeghuizen maandag 25 mei weer open voor bezoek Avoord had iets langer de tijd nodig voor de voorbereidingen. Deze visite is wel aan regels gebonden. Een bezoek duurt maximaal vijftig minuten. De bewoner wijst de persoon aan die één keer per week langs mag komen. Waarnemend bestuurder Laura Kallenberg is blij met deze ontwikkeling: “Ik ben zeer blij dat er weer mogelijkheden zijn voor bezoek omdat dit heel belangrijk is voor het welzijn van onze bewoners.”

Inschrijvingen

“We doen er daarbij alles aan om het bezoek zo goed en veilig mogelijk te organiseren binnen de preventieve kaders van het RIVM. Een van de voorzorgsmaatregelen die we hebben getroffen, is dat men zich verplicht moet inschrijven voor een bezoek. Door met inschrijvingen te werken, hebben we beter inzicht in wie zich waar en wanneer in het gebouw bevindt en voorkomen we drukte.”

Bezoekers desinfecteren hun handen. Daarnaast nemen Avoordmedewerkers hun temperatuur op. Bewoners en visite dienen anderhalve meter afstand te houden. Avoord vraagt iedereen om zich aan deze regel te houden om ervoor te zorgen dat deze versoepeling niet hoeft te worden teruggedraaid. Bewoners die positief getest zijn op COVID-19 of symptomen van het virus hebben mogen geen gebruik maken van deze regeling. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief