Foto: Addo Sprangers

Gemeente Zundert aan de slag met toekomstscenario’s De Schroef

ZUNDERT - Op welke manier kan CultuurCentrum De Schroef in Zundert in de toekomst met succes worden geëxploiteerd? Om hier antwoord op te krijgen, start de Gemeente Zundert met een zogeheten participatieproject, zo heeft het Zundertse college besloten.


Middels het project gaan gebruikers van de ruimte en geïnteresseerden samen met de Gemeente Zundert op zoek naar succesvolle toekomstscenario’s. De intentie is om rond de zomer tot een (voorlopig) programma van eisen te komen.

Betrokkenheid

In april werd bekend dat de uitbaters van De Schroef stoppen. De Gemeente Zundert ging vervolgens op zoek naar andere mogelijkheden, waarna verschillende gebruikers en geïnteresseerden, die daar graag aan mee willen werken, zich meldden. De betrokkenheid van de inwoners is volgens cultuurwethouder Twan Zopfi groot. “Dat geeft vertrouwen om tot een kansrijk plan te komen”, zegt hij. 

Clustering

Samen wordt onderzocht welke scenario’s kans van slagen hebben. Van sloop tot nieuwbouw. Van een cultuurcentrum tot multifunctioneel ontmoetingscentrum. Alle opties liggen open. Wethouder financiën Johan de Beer vult aan: ”De Schroef maakt onderdeel uit van het programma Maatschappelijk Vastgoed. In dit programma onderzoeken we hoe onze gebouwen met maatschappelijke functies kunnen clusteren, met aan de basis een goed en degelijk financieel plan.”

Onderhoud

Tot en met het einde van het culturele seizoen ’20-’21 blijft De Schroef beperkt open, zo meldt de Gemeente Zundert. “Afhankelijk van de coronacrisis gaan de deuren open voor grotere evenementen. Tegelijkertijd wordt er gekeken waar de vaste gebruikers van de Schroef terecht kunnen, zoals de bibliotheek en de EHBO”. Omdat het gebouw is verouderd, verricht de Gemeente Zundert onderhouds- en installatiewerkzaamheden. Totdat de uitkomsten van het participatietraject bekend zijn, worden echter uitsluitend de hoogst noodzakelijke werkzaamheden uitgevoerd.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief