Van links naar rechts, Eveline de Smidt, Anniek de Korte en Véronique Dickhoff.
Van links naar rechts, Eveline de Smidt, Anniek de Korte en Véronique Dickhoff. (Foto: Anita Jochems)

Gespecialiseerde fysiotherapie geeft ex-coronapatiënten meer lucht

  algemeen

ZUNDERT - Sinds drie weken zijn de fysiotherapeuten weer aan het werk. Ook de praktijk van Froeling Fysiotherapie in Zundert is weer open. In deze bijzondere tijd, waarin het coronavirus een groot deel van het dagelijks leven beheerst, breidt de fysiotherapiepraktijk haar dienstenpakket uit. Daarbij sluiten de fysiotherapeuten aan op actuele zorgvragen met onder andere revalidatietherapie voor ex-coronapatiënten en fysiotherapie bij stress- en spanningsklachten. Uiteraard houdt de praktijk zich strikt aan de richtlijnen van het RIVM voor fysiotherapeutische behandelingen, zodat mensen op een veilige manier geholpen worden met hun klachten.


COVID-19 is een ingrijpend virus dat kan zorgen voor klachten zoals vermoeidheid, kortademigheid, benauwdheid, verminderde lichamelijke en/of geestelijke conditie. Bij dit soort klachten denk je misschien niet meteen aan fysiotherapie als mogelijke oplossing, maar niets is minder waar. Sinds 1 april heeft Froeling Fysiotherapie een gecertificeerd coronatherapeut in dienst: Anniek de Korte. Zij kan helpen bij het herstel van deze restklachten met oefeningen en adviezen. Anniek heeft al jarenlang ervaring met het begeleiden van patiënten met ademhalingsproblematiek. Coronapatiënten zijn hierbij een specifieke doelgroep. Het mooiste resultaat is natuurlijk als iemand zijn hobby of sport weer kan hervatten na een periode erg beperkt te zijn geweest.

Spanningsklachten

In de fysiotherapeutische praktijk valt op dat steeds meer mensen lichamelijke klachten hebben door spanningen en stress. Het team van Froeling Fysiotherapie ziet deze klachten nu ook toenemen door de coronacrisis. De klachten kunnen erg verschillen; onbegrepen pijnklachten, vermoeidheid, hartkloppingen of een drukkend gevoel op de borst, maar ook spier- en gewrichtspijn. Om deze extra vraag naar fysiotherapie bij spanningsklachten op te vangen is Eveline de Smidt als psychosomatisch fysiotherapeut komen werken bij Froeling Fysiotherapie. Eveline werkt als docent fysiotherapie aan Avans Hogeschool in Breda en geeft daar les in psychologie, psychosomatiek, neurologie en neurorevalidatie.

Kaak-, duizeligheid- en hoofdpijnklachten

Naast de uitbreiding met coronarevalidatie en fysiotherapie bij spanningsklachten kunnen mensen nu ook terecht bij de praktijk met kaakklachten, hoofdpijnklachten, duizeligheidklachten, tinnitus (oorsuizen) en andere aandoeningen die te maken hebben met het hoofd. Anniek de Korte is naast coronatherapeut ook craniofaciaal therapeut en behandelt mensen met deze klachten.

Klaar voor de toekomst

Het team van Froeling Fysiotherapie is erg blij om de mensen in gemeente Zundert weer te kunnen ontvangen en behandelen in de praktijk. Twee jaar geleden is de praktijk gewisseld van eigenaar en heeft Véronique Dickhoff de rol van praktijkmanager overgenomen. Zij licht toe: “Begin dit jaar hadden we besloten om de praktijk letterlijk en figuurlijk in een nieuw jasje te steken met een nieuwe huisstijl, een nieuw logo, bedrijfskleding en onze website www.froelingfysiotherapie.nl. In maart was deze huisstijl volledig klaar, maar konden de fysiotherapeuten door de coronacrisis niet fysiek behandelen in onze praktijk in De Welborg. We zijn extra enthousiast dat we nu ons vertrouwde dienstenpakket hebben kunnen aanvullen met een nieuw aanbod van therapieën waar specifiek behoefte aan is. Zo zijn we op allerlei vlakken klaar voor de toekomst nu onze deuren weer open zijn.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>