De beentjes strekken na een lange rit.
De beentjes strekken na een lange rit. Foto: Bennie de Jong

Matig weekend voor Trappistentrappers

Sport en vereniging

WERNHOUT - Het wispelturige Nederlandse weer zorgde afgelopen weekend voor een groot verschil met voorgaande weken. Terrasjesweer werd niet verwacht, reserveren voor een binnenplekje was daarom wel zo verstandig.

Het zuiden is voor ons als recreatieve fietsers nog steeds niet vrijgegeven ook al was dat niet echt doorgedrongen bij iedereen. Onze zuiderburen reden dan weer wel in grote groepen aan onze kant van de grens, beetje vreemd is het allemaal wel. De versoepelingen volgen elkaar nog steeds in rap tempo op, vanaf volgende week geldt in Belgie dat alles weer mag behalve wat niet is toegestaan. Wellicht doorkruisen wij dan binnenkort ook weer het Vlaamse landschap, al dan niet in onze oude vertrouwde fietsgroepen.

Grotere groepjes
Eerlijk gezegd zie je toch ook bij ons de groepjes langzaam maar zeker wat groter worden, groepjes van vijf of zes man zijn geen uitzonderingen. Het zij zo, fietsen blijven we toch doen, samen of alleen. Niet alleen om de conditie op een enigszins acceptabel peil te houden maar ook om de coronakilo’s een beetje in bedwang te houden, dat we niet al teveel uitdijen.

Weekend ritten
Zaterdag was vooral de wind een grote spelbreker. Als de bladeren van de bomen waaien is het geen goed fietsweer. Slechts enkele clubleden hebben in de ochtend een rit gereden.
Zondag daarentegen viel het mee en was het best geschikt om de fiets te pakken, velen van ons deden dat ook. Richting het oosten en ook richting het westen was van regen geen sprake, bij laatstgenoemde had je wel de wind in de rug naar huis, dat is altijd een pluspunt. Het was daarom niet verwonderlijk dat de Oesterdam en omgeving alweer goed bezocht werd. Na afloop van de ritten hoefde je niet te vechten voor een plaatsje op het terras.

Komend weekend ziet er gelukkig een stuk beter uit.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief