De komende dagen blijven zon en stapelwolken elkaar afwisselen.
De komende dagen blijven zon en stapelwolken elkaar afwisselen. (Foto: Nico Koevoets.)

Weerbericht Zundert: 'Zon, maar ook nog kans op een enkele bui'


ZUNDERT - Weerman Nico Koevoets houdt zich al jaren bezig met het weer in West-Brabant. Vandaag de weersverwachting voor vrijdag 19 juni en de rest van het weekend.


Een vlak lagedrukgebied ligt vrijdag boven Nederland. Dat wil zeggen dat er weinig luchtdrukverschillen zijn en dus weinig wind. Het lagedrukgebied maakt zaterdag plaats voor een opbouwende rug van hoge luchtdruk.

Verwachting voor vrijdag 19 juni 2020
Na een zonnig begin van de ochtend hebben zich stapelwolken gevormd. Plaatselijk kunnen die vanmiddag uitgroeien naar een bui. Een donderslag is niet uitgesloten. In de avond doven de buien uit. De wind waai zwak tot matig uit het zuidwesten (gemiddeld 2 of 3 Beaufort). Maxima tot 22 graden.

Het weer voor de komende dagen
Zaterdag
De dag lijkt veel op vrijdag, al is de kans op een lokale bui is aanmerkelijk kleiner. Op de meeste plaatsen blijft het droog. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af. De zuidwestenwind waait zwak. De middagtemperaturen lopen op naar 22 graden.Zondag
Aanvankelijk heeft de zon veel ruimte, maar gaandeweg neemt de bewolking toe. Later op de middag en/of in de avond is er kans op wat lichte regen. De wind trekt iets aan vanuit het zuidwesten en is gemiddeld matig met 2 of 3 Beaufort. Maximumtemperaturen tot 23 graden.

Maandag
In de vroege ochtend wegtrekkende wolkenvelden gevolgd door een vrij mooie dag. De zon en stapelwolken wisselen stuivertje. De wind waait zwak uit het zuiden bij maxima tot 23 graden.

Zonsopgang- en zonsondergangtijden voor vrijdag 19 juni 2020
Zon op: 05:24 uur
Zon onder: 22:00 uur
Daglengte: 16:36 uur

Begin van de astronomische zomer
Zaterdag 20 juni 2020 om 23.43 uur

Zo was het weer gisteren (donderdag 18 juni 2020)
Maximumtemperatuur             25,9 graden
Minimumtemperatuur              17,1 graden
Neerslag                                 11,0 mm
Meetpunt Breda - Haagse Beemden

Weersverwachting opgesteld vrijdag 19 juni 2020 om 12:00 uur
DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>