Naar de kapel in Scherpenheuvel.
Naar de kapel in Scherpenheuvel. Foto: Gust van de Sande

Trappistentrappers leveren mooie prestaties

Sport en vereniging

WERNHOUT - Alle windstreken werden door onze clubleden bezocht, van Hilvarenbeek tot Yerseke, van Willemstad tot Antwerpen en alles wat daar tussenin ligt.

Vele tientallen Trappistentrappers trokken er zondag op uit, genietend van het schitterende fietsweer. Sommigen hadden eerst nog de nodige Vaderdagverwennerij in ontvangst mogen nemen, anderen hadden nog wat tegoed bij terugkomst. Of je een hele lange rit reed of een wat minder lange rit, iedereen kwam eigenlijk met een goed gevoel weer thuis, gewoon omdat het zo lekker fietste op deze mooie zondagochtend.

Langste Dag Challenge 
De langste dag, afgelopen zondag dus, betekende niet alleen een extra lange Vaderdag maar ook de dag waarop de ‘Langste Dag Challenge’ wordt gereden.

Fietsten ze vorig jaar een rondje rond het IJsselmeer, dit jaar stond een ritje Rotterdam-Roubaix gepland.

Maar helaas, door de Corona perikelen werd dit afgelast. Er kwam echter een alternatief, de GoSolonaise Challenge: fiets je eigen rit van 300 km. En zo kwam het dat een viertal clubleden bepakt en bezakt om vijf uur ’s ochtends op pad ging voor hun ultieme prestatie.

Ze vertrokken richting Antwerpen waar ze de Schelde volgden naar Gent en dan door naar Brugge. Vervolgens dwars door Zeeuws-Vlaanderen, gevolgd door een oversteek met de veerboot van Breskens en via Vlissingen kwamen zij dan na ca 325 km fietsen en ruim 13 uur onderweg te zijn geweest weer thuis.

Een absolute topprestatie en ook een werkelijk prachtige rit om zelf ook eens te fietsen, als hij maar niet zo verrekte lang was.

Scherpenheuvel
Een van onze jaarlijkse hoogtepunten is de rit naar Scherpenheuvel. Een mooie rit er naar toe, gevolgd door een gezamenlijke lunch, een bezoekje aan de kapel en een al even mooie terugreis. Voor sommige groepen meteen ook de langste rit van het seizoen.

Helaas, dit jaar zat het er niet in, onze zieke en geblesseerde clubleden moeten het zonder de kaarsjes zien te redden. Hoewel, zo af en toe durft iemand de rit nog wel in z’n eentje aan en díe kaarsjes tellen vast dubbel.

Komend weekend
Met opnieuw hele mooie vooruitzichten zijn de verwachtingen weer hoog gespannen en liggen prachtige ritten in het verschiet. We hebben er nu al zin in, zul je zien dat we alleen maar wind mee hebben dus laat maar komen dat weekend.

Echter: het beleid van ons bestuur is en blijft dat we de richtlijnen van het RIVM en de interpretatie van wielersportbond NTFU daarop volgen. Dit betekent dat het houden van 1,5 meter afstand verplicht is en dringend wordt geadviseerd om niet in groepen groter dan vier personen te fietsen.

Met deze restricties is een hervatting van onze zondagsritten niet haalbaar. Dat is dan wel een klein dompertje op de feestvreugde maar dat mag onze fietspret niet drukken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief