60 jaar lid Kees Lochten.
60 jaar lid Kees Lochten. Foto: Jacqueline Verschueren

St. Cecilia jaarvergadering en jubilarissen

Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Op maandag 15 juni hield St. Cecilia haar uitgestelde jaarvergadering. Tijdens deze actieve en goed verlopen vergadering is er onder andere gekeken naar de start van de Concertband. De Concertband zal weer beginnen met repeteren. Daarnaast zijn een 5-tal leden gefeliciteerd met hun jubilea.

Jan de Koning en Henny Jochems zijn beiden 10 jaar lid van de vereniging. Jan is vaandeldrager van de vereniging. Jan vindt vooral het sociale stuk en de tradities erg belangrijk. Jan gaat graag mee met dauwtrappen en ook met kindjes kijken zijn we van harte welkom in de tuin. Verder zet Jan zich in voor allerlei hand- en spandiensten

Henny heeft altijd al passie voor muziek. Henny is slagwerker. Henny geniet van het maken van muziek. Sinds korte tijd maakt Henny ook deel uit van het bestuur. Henny is momenteel een allround lid van de vereniging, zowel als muzikant en bestuurslid.

Zo zijn Kees Mathijssen en Jac Koeken beiden 40 jaar lid. Kees is als muzikant begonnen op de trombone. Vervolgens heeft hij een hele tijd in het bestuur van de vereniging gezeten. Eerst als penningmeester, vervolgens lange tijd als voorzitter. In zijn bestuursperiode heeft Kees zich met name ingezet voor de omzetting van fanfare naar harmonie. Sinds een jaar is Kees niet-spelend lid, maar gelukkig is hij nog wel betrokken bij allerlei hand- en spandiensten, is hij een actief meedenker voor de vereniging. Ook vindt Kees het sociale stuk erg belangrijk.

Jac speelt al 40 jaar op de euphonium. Jac is een zeer trouwe muzikant, hij is bijna altijd aanwezig op de repetities. Keurig op tijd en heeft alles altijd goed voorbereid. Jac geniet enorm van muziek maken en streeft hierbij ook naar een hoog niveau. Jac is enorm trots tijdens projecten van RICH, met name op het resultaat, maar ook als zijn zoon dan deelneemt aan zanger.

Verder is Jac hoofd van de bouwploeg. Al vele jaren zet Jac zich in bij het opbouwen en afbreken van de podia.

Heel bijzonder jubileum

Een wel heel bijzonder jubileum is dat van Kees Lochten. Kees is nu 60 jaar spelend lid. Met name spelend lid is iets wat weinigen bereiken. Kees wordt eigenlijk altijd Broer genoemd. Broer is dus op 12-13 jarige leeftijd begonnen bij de fanfare. Broer heeft lange tijd bugel gespeeld; en sinds de overgang van fanfare naar harmonie speelt Broer euphonium. Broer komt ook voor “kleine” optredens, voor een serenade, hij rijdt dan op en neer uit Etten-Leur. Broer zorgt ervoor, dat als er een standaard wiebelt / handvat kapot is, dat dit keurig en netjes gemaakt wordt. Ook is Broer altijd bereid om te helpen, met name bij de praktische zaken als opbouw en afbreken van het podium, het vegen tijdens de kermis.

Van harte gefeliciteerd met deze jubilea.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief