Wirna van Gastel
Wirna van Gastel (Foto: Avoord)

'Corona-informatielijn Avoord is gouden greep'

ZUNDERT - De telefoon stond na de corona-uitbraak in Nederland bij zorginstelling Avoord roodgloeiend. Reden voor Avoord om de corona-informatielijn 076-5326060 te lanceren. Vijf medewerkers staan zes dagen per week paraat om alle vragen over de coronamaatregelen te beantwoorden.


"We hebben duizenden telefoontjes en mails verwerkt", geeft Wirna van Gastel aan. Zij is één van de medewerkers die de lijn bemenst. Op dit moment komen er vooral vragen binnen over de versoepelde bezoekregeling. "Het wordt bij ons vooral druk wanneer premier Mark Rutte een persconferentie heeft gegeven. Veel mensen willen dan weten wat de veranderingen binnen Avoord betekenen", legt Wirna uit. In de eerste weken was de informatielijn zeven dagen per week geopend. Negentig procent van de telefoontjes komt van bewoners en hun familie. De overige tien procent bestaat uit medewerkers van Avoord. "We proberen iedereen dezelfde dag te beantwoorden. Als dat niet lukt, doen we dat meteen de volgende ochtend", vertelt Wirna. De meeste bellers zijn blij met de corona-informatielijn. Wirna kreeg ook veel emotionele telefoontjes: "Zo was er een mevrouw die huilend van blijdschap belde, omdat ze een dierbare weer kon zien. Mensen stellen het ook prijs dat we de tijd nemen." De corona-informatielijn blijft zolang als nodig in de lucht. Deze speciale lijn ontziet ook de zorgmedewerkers. Zij kunnen zich vooral op hun zorgtaken concentreren zonder dat zij continue vragen moeten beantwoorden.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>