Ludieke diploma-uitreiking Mencia Sandrode
Jojanneke Verschuuren luistert naar de burgemeester.
Jojanneke Verschuuren luistert naar de burgemeester. (Foto: Heleen Verburg)

Ludieke diploma-uitreiking Mencia Sandrode

ZUNDERT - In totaal 35 leerlingen van het Mencia Sandrode ontvingen maandag hun diploma. Omdat het vanwege de beperkingen door het Covid-19 virus niet mogelijk was dit op de gebruikelijke wijze in de school zelf te doen, werden alle leerlingen op ludieke wijze op het schoolplein in de schijnwerpers gezet.


DOOR HELEEN VERBURG

De school had het allemaal heel goed bedacht en georganiseerd. Voor alle leerlingen werd de rode loper uitgelegd en één voor één mochten ze hierover het schoolplein betreden. Direct bij binnenkomst kregen ze eerst een mooie dahlia en een feestelijk drankje. Vervolgens liepen ze onder luid gejuich van hun docenten over de rode loper in de richting van hun mentor die hen persoonlijk toesprak.

Daarna mochten ze hun diploma ondertekenen (waar de tafeltennistafel op het schoolplein al niet goed voor was) en kregen ze nog een paar leuke presentjes. Bij vertrek werden ze getrakteerd op een lekker ijsje.

Feestelijk

De gemiddelde leeftijd van de geslaagde leerlingen is 16 jaar. En wat waren ze trots en zagen ze er mooi uit.

Afdelingsleider Tristan Janssen vertelt: “De leerlingen moesten in negen of tien vakken examen doen. Ondanks het feit dat alles anders liep dit jaar en er geen centraal schriftelijk eindexamen kon worden afgenomen, is ruim 90% van onze leerlingen geslaagd.

Dit is vergelijkbaar met andere jaren. Een vijftal leerlingen stroomt nu door naar de HAVO. De rest gaat een opleiding volgen binnen het middelbaar beroepsonderwijs. Ze hebben het allemaal erg goed gedaan”.

In het zonnetje

Burgemeester Joyce Vermue was ook aanwezig en zij zette, als symbool voor alle andere geslaagden, één leerling extra in het zonnetje.

Dat was Jojanneke Verschuuren. Toen zij na de toespraak van haar mentor haar diploma wilde gaan ondertekenen, kwam ineens de burgemeester naar voren en riep deze haar luid toe: “Jojanneke, jij mag stoppen”. Een duidelijke verwijzing naar het hoogtepunt van ons jaarlijkse Bloemencorso.

En toen volgde nog een toespraak van de burgemeester die haar natuurlijk veel succes wenste voor de toekomst. Want ambities heeft Jojanneke wel. Ze wil eerst de HAVO gaan doen en daarna gaan door studeren voor fysiotherapeut of zelfs dierenarts. Gelukkig heeft ze nog twee jaar de tijd voor ze een definitieve keuze moet maken.

Afscheid directeur

Tot 1 april jl. was Chris Vermeeren locatiedirecteur van Mencia Sandrode. Helaas moest hij deze functie om gezondheidsredenen neerleggen. Maar bij de diploma-uitreiking van ‘zijn’ leerlingen was hij natuurlijk nog aanwezig en was hij trots en blij. Wat hij daarbij niet wist was dat zijn medewerkers ook voor hem een verrassing in petto hadden. Ergens halverwege de feestavond moest Chris ineens zelf over de rode loper naar voren lopen en werd ook hij toegesproken door de burgemeester. “Ja, dat had je niet gedacht hè”, zei ze, “want toen we elkaar onlangs nog spraken, heb ik dit er niet bij verteld”. Nou, dat kon Chris wel begrijpen. De verrassing was groot en hij was zichtbaar blij. Chris werd in het openbaar bedankt voor zijn jarenlange inzet voor de school maar ook voor zijn inzet voor allerlei organisaties en evenementen om de school heen. Ook was hij altijd nauw betrokken bij het jaarlijkse Bloemencorso. Vandaar ook dat hij geregeld had dat alle geslaagde leerlingen een mooie dahlia kregen.

n

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>