Foto: Addo Sprangers

Locaties Avoord gaan woensdag weer open

RIJSBERGEN/ZUNDERT - De Avoord-locaties Rijserf in Rijsbergen en De Willaert in Zundert, alsmede Kloostergaard, Franciscushof en Het Anbarg in Etten-Leur gaan woensdag 1 juli weer open. Deze versoepeling is tot stand gekomen in overleg met de Ondernemingsraad (OR) en Centrale Cliëntenraad (CCR). Omdat bij Contrefort in Etten-Leur nog één woongroep in quarantaine zit, geldt hier nog een aangepaste bezoekregeling.


Avoord is blij dat bewoners en naasten elkaar weer kunnen ontmoeten op de momenten wanneer zij dat wensen. Het is wel belangrijk dat de bijbehorende adviezen en richtlijnen door iedereen worden opgevolgd zodat de openstelling van de locaties in stand kan worden gehouden. 

Advies

Deze versoepeling per 1 juli betekent: geen vaste bezoekers meer; iedereen is welkom. Het dringende advies van Avoord is wel: maximaal twee bezoekers tegelijk per bewoner van een woongroep en maximaal drie bezoekers tegelijk bij een bezoek aan een appartement.

1,5 meter

Reserveren voor het bezoek is niet meer nodig. Bewoners mogen zo vaak en zo lang als gewenst naar buiten en mogen op bezoek bij anderen. We adviseren bewoners (en naasten) wel om drukte te vermijden, 1,5 meter afstand te bewaren van anderen en een mondkapje te dragen tijdens het vervoer in de auto (volgens de richtlijnen van het RIVM).

Temperatuur

Bij de ingang van de woongroep nemen we de temperatuur van de bezoeker op en stellen we een aantal vragen om na te gaan of de bezoeker gezond is, Het bezoek vindt zoveel mogelijk plaats op de eigen kamer van de bewoner. Wanneer de bezoeker niet aan deze voorwaarden kan of wil voldoen, dan kan deze niet toegelaten worden tot de woongroep.

't warm hart

Met het ingaan van deze regeling kan er geen gebruik meer worden gemaakt van de tenten van ’t warm contact en ’t warm hart gaat voorlopig nog niet verder open. Bewoners (eventueel samen met hun bezoekers) kunnen wel gebruik maken van een koffiemoment (10.00 - 11.30 uur) en een borrelmoment (14.00 - 16.00 uur). Hiervoor moet wel van tevoren gereserveerd worden. Meer informatie op: www.twarmhart.nl/reserveren

De levensmiddelenwinkeltjes van ’t warm hart in de locaties blijven vooralsnog gesloten. Ontmoetingen met anderen om bijvoorbeeld te biljarten kunnen plaatsvinden met inachtneming van 1,5 meter afstand. De groepsactiviteiten zoals bingo die georganiseerd worden door de bedrijfsleiders van ’t warm hart, vinden plaats in kleinere groepen. Op deze manier kunnen we de 1,5 meter afstand waarborgen. Bewoners worden hierover verder geïnformeerd wanneer er weer een groepsactiviteit plaatsvindt.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>


NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief