Patricia van Tienen, eigenaresse van restaurant en brasserie De Moerse Bossen: 'We hebben ons hier eerst en vooral op de veiligheid gericht'
Patricia van Tienen, eigenaresse van restaurant en brasserie De Moerse Bossen: 'We hebben ons hier eerst en vooral op de veiligheid gericht' (Foto: Patricia van Tienen)

Versoepelingen in de horeca: 'Anderhalve meter afstand blijft wel een dingetje'

ZUNDERT - De overheid heeft per 1 juli de coronamaatregelen versoepeld. Ondernemers, ook die in de horeca, krijgen hierdoor meer lucht. Patricia van Tienen, eigenaresse van restaurant en brasserie De Moerse Bossen aan de Rucphenseweg, vertelt hoe zij met de nieuwe situatie omgaat.


“Eigenlijk hebben we ons hier eerst en vooral op de veiligheid gericht”, zegt ze. “Zo staan de tafels op de terrassen bij ons niet op 1,5 meter afstand, maar op 2,5 meter afstand. Klanten willen namelijk weleens breed op hun stoel gaan zitten. Doordat we zelf extra ruimte hebben gecreëerd, blijft de vereiste afstand van 1,5 meter ook dan gewaarborgd. De meeste klanten vinden het ook fijn. Maar ik heb natuurlijk ontzettend veel geluk heb dat ik over de benodigde ruimte beschik. Veel collega’s hebben die ruimte niet.” Ze heeft wel moeite met het gegeven dat het voor bijvoorbeeld samengestelde gezinnen verboden is om samen aan één tafel te zitten. “Kinderen mogen met hun vader aan één tafel mogen zitten, terwijl de nieuwe partner een tafel verderop moet plaatsnemen. Ik begrijp dat het dan niet leuk is om uit eten te gaan.” Het toegestane maximumaantal van 100 bezoekers binnen gaat volgens Patricia van Tienen niet lukken. “Daar hebben we met 1,5 meter afstand de capaciteit niet voor. Die afstand blijft wel een dingetje. Mensen zijn best bereid een feestje te geven, maar ze willen dan ook kunnen dansen of van tafel naar tafel lopen. Anders vieren ze het liever in hun eigen tuin.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>