Beeld van de vakbeurs GrootGroenPlus vorig jaar.
Beeld van de vakbeurs GrootGroenPlus vorig jaar. (Foto: Addo Sprangers)

GrootGroenPlus maakt zich sterk voor doorgaan vakbeurs

ZUNDERT - De uitbraak van het nieuwe coronavirus betekent ook veel onzekerheid voor internationale beurzen, zoals vakbeurs GrootGroenPlus. Na intensief beraad heeft de vakbeurs voor de groensector onlangs een principe-aanvraag voor de vergunning ingediend. Hiermee zou het eventueel mogelijk zijn om een fysiek platform op te zetten, conform de richtlijnen van het RIVM. 


De onzekerheid rondom het wel of niet doorgang vinden van beurzen bestaat al een tijdje. Het heeft ertoe geleid dat veel andere evenementen definitief zijn geannuleerd, zijn verplaatst, of in een online uitvoering worden gerealiseerd. Dit versterkt volgens vakbeurs GrootGroenPlus de behoefte die de sector heeft aan een daadwerkelijk fysieke beurs. Hiervoor wil zij zich volledig inzetten. Daarom wordt - ondanks de onduidelijkheid die er nu nog bestaat over de mogelijkheden - tóch gestart met de voorbereidingen voor de najaarsbeurs van GrootGroenPlus in Zundert, welke op de agenda staat van 30 september tot en met 2 oktober.

Veiligheid

De veiligheid van alle aanwezigen staat hierbij volgens GrootGroenPlus voorop. Zij blijft doorlopend in gesprek met de instanties en houdt zich aan maatregelen en adviezen die worden gegeven. De organisatie meldt dat alle leveranciers bereid zijn gevonden om tot 1 september mee te werken aan een kosteloze annulering wegens Covid-19. Daardoor is er tijd en ruimte voor een juiste en verantwoorde voorbereiding. Mocht er na die datum echter een verbod op vergunningsplichtige evenementen liggen, of mocht er dan een nieuwe golf van besmettingen plaatsvinden, dan wordt de 30ste editie van het evenement naar volgend jaar getild en gehouden van 6 tot en met 8 oktober 2021. Voor deelenemers zijn hieraan dan geen kosten verbonden.

Aanmelden

Deelnemers worden opgeroepen om zich vooral zo snel mogelijk te registreren. Deze aanmeldingen zijn belangrijk om tijdig te komen tot een aangepaste indeling; vanwege de vereiste aanpassingen is er ruimte voor 175 deelnemers, in plaats van 250. Over de gehele beurs dient namelijk de 1,5 metermaatregel gehanteerd te worden. Ruim 100 inschrijvingen zijn inmiddels al ontvangen. Surf voor meer informatie of het inschrijfformulier naar www.grootgroenplus.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>